Dvajset let uspešnega delovanja ptujsko-ormoških rogistov

S svojim ubranim nastopom na lovske rogove pa velikokrat tudi razveselijo obiskovalce na številnih lovskih in drugih prireditvah v Podravju in Prlekiji

Jože Žerdin, torek, 4. november 2014 ob 08:37
Ptujsko-ormoški rogisti

Ptujsko-ormoški rogisti

V okviru Zveze lovskih družin Ptuj-Ormož že več kot 20 let na področju ohranjanja in negovanja lovske glasbe skrbijo rogisti. Gre za utečeno lovsko glasbeno skupino, ki nastopa na vsakoletnih srečanjih lovskih pevskih zborov in rogistov Slovenije. Za seboj imajo torej bogato in plodno 20-letno delovanje za kar so prejeli številna pohvale, priznanja in druga lovska odličja.

S svojim ubranim nastopom na lovske rogove pa velikokrat tudi razveselijo obiskovalce na številnih lovskih in drugih prireditvah v Podravju in Prlekiji, po ostalih koncih Slovenije, v zamejstvu in v tujini, kjer so lepo sprejeti. Ves čas delovanja sodelujejo na lovskih pogrebih na območju Zveze lovskih družin Ptuj-Ormož. V svojem bogatem glasbenem repretoarju imajo veliko skladb slovenskih in tujih skladateljev, med njimi velikokrat zaigrajo tudi skladbe prekmurskega pisca besedil in skladb na lovska trobila Jožeta Grleca. Njihov strokovni vodja je Danilo Ivanuša.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje