Škofijsko romanje ministrantov

Ministranti in ministrantke murskosoboške škofije so se odpravili na romanje v Ljubljano

Nuša Novak, četrtek, 6. november 2014 ob 08:40
Ministranti in ministrantke murskosoboške škofije so se odpravili na romanje v Ljubljano

Ministranti in ministrantke murskosoboške škofije so se odpravili na romanje v Ljubljano

V soboto, 25. oktobra, so se ministranti in ministrantke murskosoboške škofije v spremstvu spremljevalcev, odpravili na romanje v Ljubljano, izmed katerih je bilo tudi 14 ministrantov iz ljutomerske župnije, katere je spremljal kaplan Zoran Car. Zbralo se jih je kar za štiri velike avtobuse. Na romanju jih je spremljal tudi škof Peter Štumpf. Na poti do Ljubljane so prepevali mladinske pesmi in molili rožni venec, saj smo v mesecu rožnega venca.

Po prihodu v Ljubljano jih je pot najprej peljala v bogoslovje. Tam so jih že čakali bogoslovci. Razdelili so se v tri skupine in sledil je ogled bogoslovja in spoznavanje življenja bogoslovcev. Tako so si po skupinah ogledali bogoslovno knjižnico s starimi in dragocenimi knjigami, bogoslovno kapelo, kjer so jim bogoslovci spregovorili o pomembnosti duhovnega življenja, v Jožefovi dvorani pa so bogoslovci skupaj z rektorjem predstavili življenje v bogoslovju, ter spregovorili o svoji odločitvi za duhovniški poklic. Po končanem ogledu so jim bogoslovci v atriju pripravili pecivo, kekse in sok in se zadržali z njimi ob klepetu.

Čas, namenjen za bogoslovje, se je hitro iztekel. Pred mladimi romarji je bila druga postaja romanja: Mc´Donalds. Hitro so se postavili v »račjo« vrsto in se odpravili proti Mc´Donaldsu. Nekateri niso mogli dočakati tega trenutka, saj jih je skrbelo, kaj bodo dobili za kosilo. In kosilo je bilo res slastno, saj po nekaj minutah ni ostalo nič na pladnjih.

Po kosilu so se sprehodili do pravoslavne cerkve. Pred cerkvijo jih je pričakal in sprejel paroh Peran Boškovič. Skupaj so se odpravili v cerkev sv. Cirila in Metoda. Tam je paroh spregovoril o cerkvi in predstavil njihovo skupnost. Cerkev je res veličastna, okrašena s čudovitimi ikonami svetnikov.

Po ogledu pravoslavne cerkve so se odpravili proti stolnici sv. Nikolaja. Stolni župnik je ob prihodu najprej povedal nekaj besed o stolnici. Sledila je sveta maša, ki jo je ob somaševanju duhovnikov daroval škof msgr. dr. Peter Štumpf. Pri sveti maši je sodeloval po eden ministrant iz vsake župnije. Škof je v svojem nagovoru poudaril, da je ministrantska služba pomembna služba, hkrati pa je vse spodbudil, da bi tudi še naprej z veseljem opravljali to službo. Bodimo veseli ministranti!

Po sveti maši so se vsi skupaj zahvalili gospodu škofu, da je z njimi romal, in tudi bogoslovcem, ki so pomagali pri pripravi romanja. Nato so se otroci s svojimi spremljevalci počasi odpravili proti avtobusom. Sledila je vožnja proti domu, kamor so prišli v večernih urah.

Na romanju so se ministranti imeli zelo lepo, hkrati pa so spoznali tudi nove prijatelje in prijateljice.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje