Prinesli so prleški način martinovanja v prestolnico

Posebnost letošnjega martinovanja v prestolnici je bilo martinovanje na prleški način

Prlekija-on.net, ponedeljek, 10. november 2014 ob 17:04
Martinovanja se je udeležila tudi Jasna Kuljaj

Martinovanja se je udeležila tudi Jasna Kuljaj

Poklon jeseni in veselo druženje ob martinovanju z Vinarjem leta 2014 je spremljal pester kulturno-zabavni program in kot se za martinovanje spodobi, bogata vinsko-kulinarična ponudba. Posebnost letošnjega martinovanja v prestolnici je bilo martinovanje na prleški način.

Kot je običaj martinovanja, je škof na zabaven način mošt "požegnal" v vino. Zbrani pa so lahko za njim ponavljali molitev, ki je prekrstila mošt. Kmalu zatem so obiskovalci lahko ob mladem vinu prisluhnili živahni glasbi in martinovi pojedini, ki je razveseljevala obiskovalce. Martinovanja, ki je potekalo v soorganizaciji P&F Jeruzalem Ormoža in Vivo cateringa, se je udeležilo kar nekaj znanih oseb, med drugim tudi Jasna Kuljaj in Lado Leskovar. Leskovar je ob tem dejal, da je zanj to prav poseben praznik: »Martinovanje zame pomeni imendan, kot se po starem reče. Moj sin Martin praznuje danes god, to je njegov dan, zato praznik tudi jaz proslavljam. Sem pa tudi ljubitelj vina, predvsem štajerskega, saj je oče prihajal izpod Pohorja


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno