Župnijska Karitas Razkrižje deluje že 14 let

Pomagajo vsem, ki so pomoči potrebni

Jože Žerdin, petek, 14. november 2014 ob 09:12
Župnijska Karitas Razkrižje

Župnijska Karitas Razkrižje

V obmejni župniji Razkrižje od leta 2000 deluje Župnijska Karitas. Tako je njeno poslanstvo in delo zaznati že dolgih 14 let, kajti pomagajo vsem, ki so pomoči potrebni. V župnijski Karitas je aktivnih in dejavnih 22 članov in članic, vodita pa jih predsednik in hkrati domači razkriški župnik msgr. Franc Režonja in voditeljica Terezija Nemec. Njihovo delo je torej vpeto v sodelovanje z župnijo, saj so prisotni na vseh dogodkih in praznovanjih,  ki jih pripravlja župnija.

Glavna in poglavitna naloga in skrb Župnijske Karitas Razkrižje je skrb in pomoč za starejše vernike. Vsako leto dvakrat člani Župnijske Karitas, skupaj z župnikom msgr. Francem Režonjo po domovih za ostarele v Ljutomeru in Lukavcih obiščejo župljane, obiska pa so deležni tudi invalidi in starejši na svojih domovih na Razkrižju, Šafarskem, Šprincu, Koprivi in Globoki in sicer pred Velikonočnimi prazniki in Božičem, ko jih tudi skromno obdarijo. Vsako leto pa se meseca junija pripravlja srečanje starejših vernikov, ko se pri sveti maši zbere veliko število vernikov, nato jih Župnijska Karitas še pogosti, kjer pa ne manjka dobre volje in pesmi ter obujanje spominov na mladostna leta. V ta namen vsak starejši, ki se udeleži tega srečanja v spomin prejme priložnostni spominek.

Župnijska Karitas pa tudi sodeluje pri organizaciji župnijskega oratorija za najmlajše. Njihovo delo pa je zaznati tudi na drugih področjih, kot je denimo zbiranje sredstev za poplave v tujini in v Sloveniji ter razdeljevanje hrane. Najbolj ogroženim družinam, ki so zašle v finančno stisko, pa po svojih močeh in zmožnostih pomagajo.  Ob adventnem času pa spletajo tudi adventne venčke, skupaj s Škofijsko Karitas Murska Sobota pa poromajo na Ponikvo in se v Celju udeležijo vsakoletnega vseslovenskega dobrodelnega koncerta Klic dobrote.

Udeležujejo pa se tudi srečanj in predavanj, ki jih pripravlja in organizira Škofijska Karitas Murska Sobota. Njihov moto je »Tvoja dela naj te hvalijo«, kar se odraža in pozna ter vidi na vsakem koraku ter utripu obmejne župnije Razkrižje.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje