Druženje pomembnejše od rezultatov

Ljutomerski upokojenci aktivni tudi na mednarodnem področju

Branko Košti, petek, 14. november 2014 ob 14:04
Upokojenci v Medžimurju

Upokojenci v Medžimurju

V teh lepih in prijetnih jesenskih dnevih je v kraju Gornja Dubrava na Hrvaškem, potekalo zanimivo mednarodno prijateljsko športno srečanje, ki je potrdilo, da je že samo druženje pomembnejše od športnih rezultatov.

Domačini, Udruga umirovljenika Medžimurske županije Čakovec, pod vodstvom predsednice Nade Lovrec, so namreč pripravili družabno, že sedaj tradicionalno srečanje, na katerem so, poleg gostiteljev, sodelovali še članice in člani Društva upokojencev Ljutomer in Udruga umirovljenika »Sunce« iz Crikvenice.

"Med prijateljskim druženjem smo se tudi pomerili v športu. Posameznice in posamezniki so tekmovali v šahu, vrtnem kegljanju, pikadu, streljanju z zračno puško in kartanju »bela«. Izmed udeležencev iz Ljutomera so bili zelo uspešni šahisti, saj je Janko Brunčič zasedel prvo mesto, Zvonko Lovrenčič pa tretje. Prav posebej pa velja tudi pohvaliti članice pikado sekcije, izmed katerih je Štefka Marinič dosegla uvrstitev na drugo mesto. Odlični rezultati so bili doseženi tudi v drugih disciplinah, kjer pa so gospodarili domačini ali pa gostje iz Crikvenice", nam je povedal Ciril Magdič, vodja športne sekcije pri DU Ljutomer, ki dodaja: "Ob prijateljskem druženju in v športnem vzdušju smo preživeli čudovit dan, na katerem so bili športni dosežki podrejenega pomena. Kljub vsemu pa je potrebno povedati, da so bili v športnem delu najuspešnejši domačini iz Čakovca, sledili so jim upokojenci iz Crikvenice, mi iz Ljutomera pa smo dosegli »odlično« uvrstitev na tretje mesto".

Po prepričanju prleških upokojencev je bila vodilna misel dneva, da jih mora prijateljstvo povezovati tudi v prihodnje. "Tokrat smo se upokojenci Ljutomera prvič srečali tudi z upokojenci iz Crikvenice. Njihov predsednik Jure Rosić nas je pozval k udeležbi tudi na njihove prireditve in izrazil potrebo in željo, da v prihodnje tesneje sodelujemo. V tej zvezi bo vsaka stran izdelala predlog aktivnosti, na katerih se bomo srečevali v prihodnje. Sicer pa so se medžimurski gostitelji tudi kot organizatorji izredno izkazali. Zato so poželi obilo pohval. S ciljem nadaljevanja tovrstnih druženj smo ljutomerski upokojenci povabili prijatelje na naslednje mednarodno srečanje, katerega bomo organizirali v Ljutomeru 27.11.2014", dodaja Magdič.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno