Na prvi redni seji potrdili večino odborov in komisij

1. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer

Prlekija-on.net, sobota, 15. november 2014 ob 11:332
1. redna seja OS Občine Ljutomer

1. redna seja OS Občine Ljutomer

V sredo, 12. novembra, je v Ljutomeru potekala 1. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer, na kateri so potrdili večino delovnih teles občinskega sveta. Sejo je po pooblastilu županje Občine Ljutomer, mag. Olge Karba, ki je bila odsotna zaradi bolezni, vodil član OS, Janko Špindler.

Po potrditvi zapisnika in dnevnega reda, so svetniki in svetnice potrdili odbore in komisije. Odbor za gospodarstvo in turizem bo vodil Valter Dvanajščak, Odbor za varstvo okolja in urejanje prostora Viljem Vajda, Odbor za družbene dejavnosti Darinka Budna, Odbor za kmetijstvo Suzana Kolbl, Odbor za finance pa  Silvester Perko. Statutarno pravno komisijo bo vodil Jože Panič, Komisijo za priznanja Janko Špindler, Komisijo za štipendiranje Nina Stegmuller, Občinsko volilno komisijo pa Jožef Panič.

Darinka Budna je bila soglasno imenovana tudi za podpredsednico Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (KMVVI), ki so jo imenovali na konstitutivni seji. Za Nadzorni odbor komisija ni prejela dovolj predlogov, zato bodo o tem odboru glasovali na naslednjih sejah, kot tudi o sestavi Komisije za vloge in pritožbe.

Sledila še je točka pobude in vprašanja.

Celotno sejo si lahko ogledate v spodnjem videu.


Več v Politika