Promocija prleške gibanice v Rovih pod starim Kranjem

Kulturno in izobraževalno društvo KELIH je poskrbelo za promocijo prleške gibanice na Gorenjskem

Prlekija-on.net, ponedeljek, 17. november 2014 ob 16:01
Promocija prleške gibanice na Gorenjskem

Promocija prleške gibanice na Gorenjskem

Leta 2008 je Zavod za turizem Kranj odprl Rove pod starim Kranjem in že prvo jesen v njih organiziral Vinsko pot. Nič drugače ni bilo minuli vikend. Vinska pot v Rovih pod starim Kranjem je potekala že sedmo leto zapored, tokrat pa je Kulturno in izobraževalno društvo KELIH poskrbelo tudi za promocijo prleške gibanice.

Obiskovalci te okusne prleške sladice sicer niso mogli poskusiti, so pa z veseljem prebirali informacije na letaku, ki ga je izdalo društvo. Kljub temu so bili obiskovalci navdušeni, saj marsikdo še vedno ne ve točno, kakšna je prleška gibanica. Kar nekaj jih je že v Rovih povedalo, da jo bodo ob prvi priložnosti doma tudi spekli. Med navdušenci je bil tudi Boris Kopitar.
Fotografije pričajo, da je prleška gibanica na Gorenjskem navduševala...

Sicer pa so se predstavili vinarji iz vse Slovenije. Potekala je degustacija vin ter krušnih in mesnih izdelkov. Za dobro voljo je bilo poskrbljeno z glasbenim in animacijskim programom.

Dogodek je obiskalo preko 3.000 ljubiteljev vinske kapljice. Spoznavanje raznolikosti vin, značilnosti pridelovalcev in načinov kletarjenja pa je tudi letos spremljala pestra kulinarična ponudba ter zabaven spremljevalni program.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje