Dekanijsko ministrantsko srečanje in ministrantski kviz 2014

Prvo mesto so si prislužili ministranti iz župnije Križevci pri Ljutomeru, drugo mesto sta si delili župnija Ljutomer in Radenci, na tretjem mestu pa so bili ministranti iz župnije Razkrižje

Nuša Novak, četrtek, 20. november 2014 ob 10:08
Dekanijsko ministrantsko srečanje in kviz

Dekanijsko ministrantsko srečanje in kviz

V soboto, 8. novembra, je v župniji Ljutomer, v dopoldanskem času, potekalo dekanijsko ministrantsko srečanje z ministrantskim kvizom o življenju in delu Apostola Petra. Ministrantskega srečanja in kviza, ki ga je vodil kaplan Zoran Car, so se udeležili ministranti iz Ljutomera, Razkrižja, Križevec pri Ljutomeru, Sv. Jurija ob Ščavnici, Radenec in Gornje Radgone. Vse ekipe pa so prišle v spremstvu župnikov ali spremljevalcev.

Šest ekip, vsaka s tremi tekmovalci, ki so zastopali svojo župnijo, se je torej najprej pomerilo v kvizu, ki je bil razdeljen na tri sklope, ki so se navezovali na življenje in delo Apostola Petra,  vsak sklop pa je vseboval osem vprašanj. Odgovori v prvem sklopu  (DA ali NE), so se ocenili z 1 točko, v drugem sklopu (a,b,c) z 2 točkama, v tretjem sklopu, kjer pa so tekmovalci morali podati lasten odgovor, pa s 3 točkami.

Strokovna komisija, ki so jo sestavljali kaplan Marjan Pučko, ki trenutno službuje v Mariboru, Boštjan Ošlaj, ki je župnik v Sv. Juriju ob Ščavnici in msgr. Franc Režonja, ki je župnik na Razkrižju, je vse odgovore skrbno beležila in ustrezno točkovala.
Skozi celoten kviz, so bili ministranti zelo tekmovalni, pokazali pa so nam tudi svoje obširno svetopisemsko znanje.

Med samimi sklopi kviza, pa smo na nekoliko hudomušen način izvedeli, kako so z ministrantskim službovanjem pričeli naši člani strokovne komisije, kaplan Zoran ter dekan in župnik Andrej Zrim.
Ob vsem tem pa smo se sprostili tudi ob prijetni glasbi in petju.

Ob koncu kviza je komisija preštela točke in prvo mesto so si prislužili ministranti iz župnije Križevci pri Ljutomeru, drugo mesto sta si delili župnija Ljutomer in Radenci, na tretjem mestu pa so bili ministranti iz župnije Razkrižje.

Po končanem kvizu, pa so se ministranti odpravili v športno dvorano OŠ Ljutomer, kjer so se nekateri ministranti iz posameznih župnij, pomerili še v nogometu. Ostali pa so uživali v navijanju za svoje ekipe in medsebojnem druženju. Vendar pa so bili tukaj ob koncu vseh  odigranih tekem, rezultati nekoliko drugačni kakor pri kvizu. Zmagala je ekipa iz župnije Gornja Radgona, na drugem mestu so bili ministranti iz Razkrižja, tretje mesto pa so si prislužili ministranti iz Ljutomera.

Ob koncu je sledila še malica v župnišču in podelitev priznanj za tekmovanje v kvizu in v nogometu. Prvake v nogometu pa je župnik Andrej razveselil z nogometno žogo, ki so jo prejeli za trud in tekmovalnost.

Štiri ekipe, ki so se na dekanijskem ministrantskem kvizu uvrstile na prva štiri mesta, se bodo v soboto 29. novembra, v Dobrovniku pomerile še na škofijskem ministrantskem kvizu 2014. Veliko uspehov vsem ekipam!


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje