Pravi terapevtski popoldan in večer

Srečanje z DENAS-terapevtko in glasbeno terapijo

Filip Matko, petek, 21. november 2014 ob 10:33
Dr. med. Irena Trojnar Budak

Dr. med. Irena Trojnar Budak

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je Društvo bolnikov z osteoporozo Pomurja pripravilo za svoje članice in člane strokovno srečanje 19. novembra popoldne z DENAS - terapevtko Magdaleno Vasiljevič iz Celja. Ta jim je predstavila eno najbolj učinkovitih sodobnih in povsem naravnih zdravstvenih metod, ki se uporablja tako za zdravljenje kot tudi za preventivo in rehabilitacijo.

Aparat DENAS deluje tako, da preko kože do možganov oddaja električne impulze, ki so podobni živčnim impulzom v telesu. Odkrije dejavnike, ki blokirajo naravni proces zdravljenja organizma in obnavlja pretrgane povezave med centralnim živčnim sistemom in problemi notranjih organov. Gre za aparat (stane 629,00 evrov), ki je primeren za vso družino. Hitro, učinkovito in brez stranskih učinkov odpravlja in lajša težave, odličen pa je tudi za preventivo. To so lahko preizkusili tudi vsi, ki so na predstavitvi v DOSOR-ju to tudi želeli.

Društvo za svetovanje, terapijo in glasbeno relaksacijo »Zdravje in glasba« Radenci pa je v istem prostoru, vendar med 18. in 19. uro, pripravilo srečanje pod naslovom »Z glasbeno terapijo proti stresu in bolečini«. Številnim zbranim je o stresu in njegovih posledicah govorila dr. med., specialistka splošne medicine Irena Trojnar Budak, glasbo na klavirju pa je ta večer zagotovil prof. glasbe Berislav Budak, mož omenjene zdravnice. Po njunih zagotovitvah je stres moč odpravljati tudi z glasbeno terapijo. Gre za terapijo, ko z glasbo in glasbenimi elementi podpiramo, ohranjamo in obnavljamo čustveno in duhovno zdravje. Z glasbo spodbujamo neverbalno komunikacijo in kreativnost. Uporablja se jo tudi v terapevtskem odnosu za lažje vzpostavljanje stikov, učenje in izražanje čustev. Ob poslušanju glasbe zmanjšujemo stres ter napetosti iz uma in telesa v obliki zvoka. S to terapijo se dosega dobre rezultate in se priporoča vsem, ki si želijo kvalitetnejšega življenja. Ob zaključku so vsi z izvajalcema, zakoncema Budak, nazdravili tudi njuni 20-letnici zakona.


Več v Kultura in izobraževanje