V Vrtnem centru Kurbus na Meleh so odprli drugo adventno razstavo

Adventna razstava v soju lučk ima tudi dobrodelno noto

Jože Žerdin, nedelja, 23. november 2014 ob 17:34
Druga adventna razstava pri Kurbusovih na Meleh

Druga adventna razstava pri Kurbusovih na Meleh

V družinskem podjetju Kurbus na Meleh pri Gornji Radgoni se po svojih močeh trudijo, da bi na čim lepši način prikazali obiskovalcem vrtnega centra vzdušje adventnega časa in prihajajočega Božiča. Tako letos odpirajo že drugo razstavo z naslovom v soju lučk, da bi čim bolj prikazali ideje za dekoracije najrazličnejših aranžmajev, adventnih venčkov, razne okrasitve za Božični čas.

V soboto, 22. novembra, so v Vrtnem centru Kurbus potekale kreativne delavnice, kjer si je lahko vsak na svoj način izdelal adventni venček ali kak drugi aranžma ali kake druge okraske, za ta čas, ki prihaja. V delavnicah so sodelovali njihovi zaposleni in med otroke je tudi prišla ustvarjalka Nataša Golob Bračko. Njihovi zaposleni in strokovni usposobljeni aranžerji so pripravili moderne in klasične venčke po evropskih florističnih smernicah.

Adventna razstava bo povezana z bližnjimi božičnimi in novoletnimi prazniki, saj bo razstava tudi prodajnega značaja, saj bo vse razstavljene artikle moč tudi kupiti. Po razstavi se bodo lahko obiskovalci sprehodili po zasneženi pokrajini, kjer se pod težo snega šibijo veje dreves in v snegu se vidijo sledi divjih živali. S to razstavo si bo marsikdo pričaral nasmeh na obraz, saj nas na razstavo vabi tudi Božiček z darili, ki se odpravlja na dolgo pot. Sprehod bo tudi skozi gozd, kjer se bodo obiskovalci srečali z zvitimi lisičkami in igrivimi ježki, srečali se boste tudi z ledeno kraljično.

Razstava prikazuje pomen praznikov na deželi. Adventna razstava sloni na humanitarni noti, kjer bodo del od prodanih božičnih zvezd – lončnic donirali za fantka, 3-letnega Luko, ki ima zaradi prezgodnjega rojstva motnje v razvoju, kajti fantek potrebuje dodatne nevrofiziroterapije, katere staršem predstavljajo veliko finančno breme. Akcijo peljejo skupaj z Rdečim križem Slovenije, kajti na tak način hočejo družini pomagati v stiski. Razstava bo odprta od 22. novembra do 22. decembra in je vstop na ogled razstave prost. Tako lahko vsak obiskovalec te čudovite razstave v soju lučk in svečk najde nekaj zase, kar je iskal. Ob koncu enomesečne razstave bo otroke obiskal tudi Božiček.


Več v Kultura in izobraževanje