Slovenijo v Črni Gori zastopa tudi osem Pomurcev

Slovenska reprezentanca rekreativnega malega nogometa nastopa na miniEURO 2014

Branko Košti, četrtek, 27. november 2014 ob 09:09
Pomurski del slovenske ekipe

Pomurski del slovenske ekipe

Že minuli ponedeljek je slovenska reprezentanca v malem nogometu za rekreativce, odpotovala na evropsko prvenstvo miniEURO 2014, v črnogorsko letovišče Herceg novi. Letos je slovenska ekipa okrepljena, boljša in tako še bolj pripravljena na naporno tekmovanje, ki poteka med 26. in 30. novembrom. Glede na to, da je ekipa KMN Videm – Gostilna pri Maji iz Svetega Jurija ob Ščavnici, aktualni državni prvak rekreativcev v malem nogometu na travi, slovenske barve v Črni Gori zastopa kar osem Pomurcev, in sicer vratar Andrej Horvat, Damijan Kaučič, Martin Rihtarič in Aleksander Belak iz Radencev, Darko Zorko iz Sv. Jurija ob Ščavnici, Mitja Flisar iz Tišine ter Srečko Kovačec in Marko Balažic iz Murske Sobote.

V predtekmovanju prvenstva, ki se igra med 26. in 30.11., slovenska reprezentanca nastopa v skupini C, skupaj z lanskimi prvaki Romuni ter Grki in Litovci. Mimogrede vse tekme naših fantov prenašajo v živo na televizijskem programu Sport Klub. Slovenska reprezentanca pričakuje letos preboj iz skupinskega dela ter napad na najvišja mesta. Trener Branko Kerčmar, ki že tretjič potuje na evropsko prvenstvo, si letos želi uvrstitve naprej iz skupine: "Lansko leto smo imeli zelo težko skupino, saj sta bila oba finalista ravno v naši skupini. Letos pa računam na zmago in na uvrstitev naprej iz skupine". Podobno je optimist kapetan slovenske reprezentance Peter Pust: "Pričakujem, da pridemo v nedeljo z zmago domov. Ekipa je dobra in šli bomo s srcem na igrišče".

Andrej Manfreda, predsednik Malonogometnega združenja Slovenije ob tej priložnosti pravi: "Vsako leto napredujemo. Organizacijsko in tekmovalno. Cilj letošnje delegacije je doseči prvo zmago na EP in uvrstitev v izločilne boje, pri tem pa maksimalno uživati. 24 nastopajočih rekreativnih reprezentanc je odlična podlaga za širjenje obzorij in pri tem zastopati in predstavljati državo. Veseli nas, da so poleg vse številčnejših partnerjev prepoznali možnost promocije tudi pri Uradu Vlade RS za komuniciranje in tako v Črni Gori zastopamo Slovenijo pod blagovno znamko »I feel Slovenia«. Slogan »I feel Slovenia« sporočilno zajema ravno vse, kar predstavlja Malonogometno združenje Slovenije in miniEURO 2014". Tudi vsi igralci imajo letos veliko boljše občutke, pravijo, da je ekipa boljša in bolj pripravljena. Pričakujejo prvi preboj iz skupine, potem pa napad na najvišja mesta.

Slovenijo sicer na prvenstvu miniEURO zastopajo: Peter Pust, Boštjan Preskar, Jure Kandare, Nejc Komidar, Andrej Horvat, Darko Zorko, Srečko Kovačec, Damijan Kaučič, Martin Rihtarič, Aleksander Belak, Timotej Vršič, Boris Danec, Marko Balažič, Mitja Flisar in trener: Branko Kerčmar.


Več v Šport