Kapetan Peter Pust: Srce smo pustili na igrišču in se uvrstili naprej iz skupine

Slovenska rekreativna reprezentanca v malem nogometu si je na evropskem prvenstvu miniEURO 2014 z zmago proti Litvi 5:2 prvič v zgodovini zagotovila napredovanje iz skupine

Prlekija-on.net, petek, 28. november 2014 ob 16:412

Veselje po zmagi

Slovenska rekreativna reprezentanca v malem nogometu si je danes na evropskem prvenstvu miniEURO 2014 z zmago proti Litvi 5:2 prvič v zgodovini zagotovila napredovanje iz skupine. Prvi gol je v 6. minuti dala Litva, vendar je že v 11. minuti izenačil Marko Balažic. V dveh minutah so se zvrstili trije goli, najprej je za 2:1 s prostega strela zadel Peter Pust, takoj v naslednji akciji pa so izenačili Litovci. Marko Balažic jim ni ostal dolžan in je kmalu zadel za 3:2. Od 33. minute dalje so Slovenci zaradi rdečega kartona Litovca igrali z igralcem več. Za 4:2 je zadel Boštjan Preskar, tik pred koncem pa še Mitja Flisar za 5:2 po nesebični podaji Marka Balažica.

Kapetan Peter Pust, ki je bil strelec enega gola, je povedal, da je imel že pred tekmo dober občutek, da bodo zmagali: "To se je pokazalo tudi na igrišču. Kljub prejetima dvema goloma smo se držali dogovora trenerja, da moramo igrati mi in ne prepustiti igre njim. Srce smo pustili na igrišču in to se je danes obrestovalo. Jutri gremo pa sproščeno v osmino finala in seveda tako kot vedno na zmago".

Strelec četrtega gola Boštjan Preskar je po tekmi poudaril, da je vesel zmage: "Vesel sem tudi svojega prvega gola na evropskem prvenstvu miniEURO. Ekipa je delovala enotno in tudi po vodstvu Litve se nismo predali. Jutri gremo na zmago".

Trener Branko Kerčmar je po tekmi zadovoljen: "Glede na lansko leto, ko smo osvojili piko, sem imel željo, da bi vsaj enkrat zmagali ter prišli iz skupine. Želja se mi je uresničila. Na fante sem zelo ponosen".

Strelec kar dveh golov Marko Balažic je dejal, da je bila tekma težka, bilo je tudi nekaj pritiska, saj so morali zmagati za uvrstitev naprej iz skupine. Darko Zorko je dodal, da so si fantje te zmage želeli in tudi uspeli.  

Nasprotnik v osmini finala bo Španija, v soboto ob 15. uri.

Spodaj si lahko ogledate izjavi Marka Balažica in Darka Zorka.

kosti28 sobota, 29. november 2014 ob 10:34

A že kdo ve, kdo igrajo osmino finala, pa s kon?

Dejan sobota, 29. november 2014 ob 10:37

Španija, gnes ob 15h.

http://www.minieuro2014.com/News/51

TOP 16 schedule:
Saturday:

10:00 Croatia - Latvia
11:00 Romania - Moldova
12:00 Slovakia - Czech Republic
13:00 Montenegro - England
14:00 Greece - Germany
15:00 Spain - Slovenia
16:00 Poland - Kazakhstan
17:00 Russia - Scotland

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Šport