Sprehod po naravi koristi zdravju in počutju

Lovski tovariši obiskali in obdarili Alojza Korošca ob njegovem jubileju

Branko Košti, nedelja, 30. november 2014 ob 09:48
LD Radenci – Alojz Korošec

LD Radenci – Alojz Korošec

Tudi v teh jesenskih dnevih, ko je lovna sezona na vrhuncu, si člani zelene bratovščine iz Lovske družine Radenci vzamejo čas za tovariše. Tako je posebna delegacija v kateri so bili Franc Čuk, Franc Smolko, Franc Lesjak in Branko Himelrajh, na njegovem domu na vinorodnem Janževem Vrhu nad Radenci, obiskala lovskega tovariša Alojza Korošca, ki je te dni praznoval svoj okrogli življenjski jubilej - 70. rojstni dan. Potem ko so mu čestitali in ga priložnostno obdarili, so lovski prijatelji, ob prigrizku in kozarčku rujnega zašli v dolgi klepet in izmenjavo izkušenj o takšnih in drugačni "lovskih" in tistih drugih zgodbah.

Beseda je tudi navrgla, da je Alojz, ki si je mimogrede pokojnino, enako kot tudi njegova soproga Frančka, zaslužil v podjetju Radenska tri srca v Radencih, tokratni slavljenec, postal lovski pripravnik 21. februarja 1971. Lovski izpit je opravil 7. aprila 1973, kar pomeni, da je že dobrih 40 let prizadeven in dejaven član zelene bratovščine.

Vseskozi je aktiven tudi v organih lovske družine, večinoma kot član upravnega odbora, disciplinske komisije ter predsednik različnih drugih komisij. V tem času je za svoje delo prejel številna društvena priznanja in odlikovanja LZS, med katerimi je tudi znak za lovske zasluge in Red za lovske zasluge III. stopnje. Sam nam je povedal, da se motijo tisti, ki lovce primerjajo z morilci živali. Zanj je to ljubezen, in sami predvsem skrbijo za naravno ravnovesje ter stalež živali, a tudi varovanje okolja in narave. Zanj je denimo potepanje po gozdu in sploh po naravi, lepa priložnost za duševni in fizični počitek ter tudi za zdravje.


Več v Kultura in izobraževanje