Dobrodelni predpraznični koncert z božičnim bazarjem pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Zbrana sredstva bodo namenili organiziranju kulturnih aktivnosti ter za didaktično opremo v šoli in vrtcu

Branko Košti, nedelja, 30. november 2014 ob 11:00
Predpraznični koncert z božičnim bazarjem

Predpraznični koncert z božičnim bazarjem

Prizadevno vodstvo Šolskega sklada OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici, je v petek, 28. novembra, pripravilo kulturno prireditev in božični bazar, na katerih so zbirali finančna sredstva, katera bodo namenili organiziranju kulturnih prireditev in aktivnosti ter nabavi didaktične opreme za otroke s posebnimi potrebami šoli in vrtcu.

Obiskovalcem, ki so do konca napolnili Kocbekovo dvorano KUS, med njimi sta bila tudi župan Občine Sv. Jurij Miroslav Petrovič in ravnatelj OŠ Marko Kraner, so predstavili pester kulturni program. Uvodoma je zapela finalistka lanskega šova Slovenija ima talent Ana Karneža, uživali smo ob ubranem petju moškega vokalnega kvinteta Aeternum, predstavili so se še otroški pevski zbor vrtca Sonček pod vodstvom Mateje Maguša, otroški in mladinski zbor OŠ Sv. Jurij, katera vodi Nada Špišič, ob spremljavi Jürjovških paglafcov so zapele pevke otroškega mladinskega zbora Plamen pod dirigentski vodstvom Danijele Brumen. Da je frajtonarica čedalje bolj priljubljen instrument tudi med najmlajšimi, so dokazali trije zelo mladi harmonikarji: Niko Krajnc, Eva Tompa in Denis Vršič.

Obiskovalce, nastopajoče in prizadevne sodelavce v Šolskem skladu, je pozdravila predsednica UO sklada Vera Mihalič. Zahvalila se je vsem nastopajočim za prijeten večer in za dobrodelnost, saj so se odpovedali honorarju in izrazila željo, da nas v tem adventnem času ne zmede blišč potrošništva, ampak razmišljajmo o ljubezni, spoštovanju in znamo poiskati tudi kakšno osamljeno dlan. "Drobne pozornosti so lahko pravo bogastvo, ki nekomu poboža srce", je poudarila predsednica iz pozvala obiskovalce, da si po končani prireditvi ogledajo bogat bazar in kupijo kakšno čestitko, okrasek ali drobno darilce, katere so pod vodstvom vzgojiteljic in učiteljic, izdelale spretne roke otrok v vrtcu in v šoli.

V imenu šole se je nastopajočim, obiskovalcem in članom šolskega sklada zahvalil tudi ravnatelj šole Marko Kraner.


Več v Kultura in izobraževanje