Zbrani denar bodo namenili za botrstvo posvojenega otroka v Afriki

Frančiškovi otroci z botrstvom pomagajo otroku v Afriki

Jože Žerdin, ponedeljek, 8. december 2014 ob 08:552
Stojnica Frančiškovih otrok v Veržeju

Stojnica Frančiškovih otrok v Veržeju

V župniji Veržej deluje skupina Frančiškovih otrok, ki jo vodi sestra Zalika Svenšek. Frančiškovi otroci so se skupaj s sestro Zaliko na adventni čas pripravljali na poseben način z željo, da bi po svojih močeh pomagali z botrstvom enemu otroku v Afriki, kateremu vedno pomagajo čez celo leto z denarnimi sredstvi in tudi sedaj v adventnem času zbirajo denar zanj.

Tako imajo vsako nedeljo Frančiškovi otroci pri cerkvi in na župnijskem dvorišču stojnico, kjer ponujajo in prodajajo božično-novoletne okraske, aranžmaje in vizitke. Ves zbrani denar pa bodo ob koncu adventa namenili za misijone, kajti v Afriki imajo botrstvo za enega otroka, ki je takih darov iz župnije Veržej še kako vesel.

Na drugo adventno nedeljo, 7. decembra, so Frančiškovi otroci svojo stojnico postavili pred župniščem v Veržeju. Lično unikatni ročno izdelani izdelki so narejeni iz srca za botrstvo otroka v Afriki. Naravni material za izdelovanje okraskov so nabirali v bližnjih gozdovih pri obrežju reke Mure, saj so pridne Frančiškove roke nabirale mah, storže, les.  Verniki župnije Veržej so Frančiškovih otrok nadvse veseli, kajti izpod njihovih pridnih rok nastajajo lepo izdelani okraski, s katerimi potem verniki svoje domačije polepšajo. Dar, ki ga namenijo z nakupov izdelkov pa gre tako za misijone, v največji meri pa za botrstvo otroka v Afriki.


Več v Kultura in izobraževanje