Prijateljska skupina »Večerna zarja« tudi prepeva

V mesecu novembru so bili na treh gostovanjih

Filip Matko, četrtek, 11. december 2014 ob 13:56
Prijateljska skupina »Večerna zarja«

Prijateljska skupina »Večerna zarja«

Domska gospodinja Mojca Kumlanc iz DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, je prepričana, da: »Kdor poje, slabo ne misli !«. In v resnici je tako, kajti kot ena izmed prijateljskih skupin stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja v Radencih deluje »Večerna zarja«.  Posebnost te skupine je v tem, da gre pravzaprav istočasno za mešani pevski zbor. Zanj so slišali tudi v drugih domovih starejših in ga redno vabijo na nastope.

Prijateljsko skupino oziroma zbor vodi medicinska sestra Suzana Divjak, ki je istočasno tudi glasbenica, torej zborovodkinja zbora. Ob Suzani sodeluje še Mojca, ki nam je o nastopih v mesecu novembru povedala: »Mesec november je bil res naporen, a hkrati poln presenečenj za pevsko skupino starostnikov Večerna zarja. Opravili smo pravo turnejo po štajersko-prekmurskem koncu Slovenije. Ker eden od pregovorov pravi »Dober glas se sliši v deveto vas«, so nas povabili v goste v Gornjo Radgono. Bilo je to v torek, 12. novembra. Dan je bil meglen in turoben, a naš zborček je bil poln energije in dobre volje z željo, da polepša dan stanovalcem v tamkajšnjem Domu starejših občanov. Uspelo nam je. Dobro voljo smo razdelili tudi med njih z lepo ljudsko pesmijo. Še v istem tednu smo polni elana in dobre volje bili povabljeni v Veliko Polano. Tako nas je v petek, 14. novembra, pot peljala po prekmurskih ravnicah vse do Doma Danijela Halasa. Sprejeli so nas odprtih src in s toplo besedo. Družila in povezovala nas je pesem. Nista minila niti dva tedna, ko smo se spet odpravili na pot, tedaj v Lenart. V tamkajšnjem Domu starejših občanov smo vsem 28. novembra popestrili Teden Karitasa. Naša pesem je zvenela ubrano in lepo. Srca so se nam ogrela, ko smo videli, kako so se nam stanovalci doma pridružili pri petju. Člani Večerne zarje smo z navdušenjem in dobro voljo zapuščali Lenart ter se potihoma spraševali, kam gremo pa še zdaj nastopat ? Vemo, da nas čaka pred koncem leta še kar nekaj nastopov in potrudili se bomo, da bo naša pesem zvenela lepo in ubrano

To ji seveda lahko brez skrbi verjamemo ter vsem članicam in članom »Večerne zarje« zaželimo ubranih glasov na uspešnih nastopih v prihodnje.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje