Maribor zaključil evropska tekmovanja

NK Maribor - FC Schalke 04 0:1 (0:0)

Nina Blagovič, petek, 12. december 2014 ob 08:46
Maribor - Schalke, foto: Karmen Razlag

Maribor - Schalke, foto: Karmen Razlag

V zadnjem krogu nogometnega tekmovanja Lige prvakov je Maribor v sredo, 10. decembra, doma gostil nemško ekipo Schalke iz Gelsenkirchna. Ta tekma jim je ponujala zadnjo priložnost, da ostanejo v evropskih tekmovanjih, ki pa je žal niso izkoristili, saj so gostje enostavno bili težko premagljivi.

Mariborčani so imeli v prvem delu tekmovanja zelo zahtevno delo. V skupini so se poleg Shalkeja spopadli še z angleškim velikanom Chelsea in portugalskim Sportingom. Vse tri ekipe imajo za seboj lepo zgodovino v evropskih tekmovanjih, tako jim Maribor, kot novinec ni bil kos. Kljub težkim nasprotnikom pa so Mariborčani pridobili nekaj točk, zabili nekaj golov in kar je najbolj pomembno, spet dobili nove izkušnje v tekmovanju najboljših ekip stare celine.

Kot vsako tekmo, so Mariborčani začeli odločno in pogumno. V prvem polčasu sta se dve lepi priložnosti ponudile domačemu kapetanu, Marcosu Tavaresu. Prva v 15. minuti, pri kateri je moral posredovati nemški vratar Ralf Fährmann, in druga v 22. minuti, ko je njegov strel blokiral branilec Atsuto Uchida. Obe ekipi sta v prvem polčasu igrali zelo previdno in tako na odmor odšli z izenačenim izidom. Še najbolj previden je bil nemški strateg Roberto Di Matteo, ki nikakor ni dvomil v možnost zmage Maribora, ki je letos večkrat presenetil.

V začetnih minutah drugega polčasa, natančneje v 55. minuti, se je na strani gostov ponudila nova priložnosti, pri kateri je marsikateremu navijaču Maribora zastal dih, saj je gostujoči napadalec Klaas-Jan Huntelaar zadel vratnico. Žoga se je odbila v smeri gola in se zakotalila po golovi črti, kjer jo je odbil Aleksandar Rajčević. Rezultat je na srečo domačih ostal 0:0, ampak ne za dolgo. Gostje so vedno bolj pritiskali in prevladovali v igri ter tako v 62. minuti povedli z golom Maxa Meyerja za 1:0. Tudi s prihodi Mendyja, Vršiča in Zahoviča na igrišče se igra bistveno ni spremenila. Gostje so igrali tako, da so obdržali vodstvo vse do konca tekme.

Mariborčani so za nadaljevanje evropske sezone potrebovali zmago, ki pa si je žal niso uspeli priigrati. S sprotnim nabiranjem izkušenj v evropskih tekmovanjih pa bodo vijoličasti lahko le boljši in še bolj nevarni za svoje nasprotnike. Tudi v tej sezoni so marsikdaj presenetili nogometne velikane, med katerimi je bil tudi londonski Chelsea. Sedaj pa se lahko spet osredotočijo samo na domače prvenstvo, kjer jih v spomladanskem delu čaka boj za prvaka Prve lige.

NK Maribor - FC Schalke 04 0:1 (0:0)
Meyer 62.

Maribor: Handanović; Stojanović (76./Vršič), Arghus, Rajčević, Viler; Mertelj, Filipović; Sallalich (65./Mendy), Bohar, Ibraimi (82./Zahovič) Tavares.

Schalke: Fährmann; Kirchhoff, Höwedes, Učida, Aogo; Fuchs, Höger (88./Ayhan), Barnetta (56./Meyer), Neustädter; Choupo-Moting, Huntelaar (92./Friedrich).

Foto in video: Karmen Razlag


Več v Šport