Zlatko je v Ljutomeru zapel osnovnošolcem

Osnovna šola Stanka Vraza Ormož je svojo nagrado delila z ljutomerskimi osnovnošolci

Nuša Novak, četrtek, 11. december 2014 ob 19:51
Zlatko v Ljutomeru

Zlatko v Ljutomeru

Med 6. in 23. oktobrom 2014, so podravske osnovne šole sodelovale v veliki vseslovenski osveščevalno-zbiralni akciji »Ni debate - v Gorenje Surovino dajte stare aparate«. V akciji je sodelovala tudi matična OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, pod vodstvom ravnateljice, Darje Kosič Auer. Pridno pa sta jim pomagali tudi podružnična šola Cven in OŠ Cvetka Golarja.

Vodja projekta na OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, je bila učiteljica Stanka Kukolj, ki je s svojo projektno skupino, katero je sestavljalo 5 najbolj pridnih in požrtvovalnih učencev (Nejc V., Nejc, Sara, Eva V., Eva N. ), nazorno in z veliko truda, spremljala vsakodnevno zbiranje starih aparatov.

Med petdesetimi prijavljenimi šolami, je OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, zasedla odlično 5. mesto, vendar so bili učenci in učitelji kljub temu na koncu razočarani, saj se jim je glavna nagrada – koncert znanega slovenskega glasbenika, izmuznila iz rok. Ker pa na njihovi šoli že dolgo niso gostili nobenega glasbenika, se niso predali, ampak so vztrajali do konca. Na Gorenje Surovino so učenke šole s pomočjo učiteljice Jane Dovnik, napisale ganljivo pismo in sledilo je veliko presenečenje. Organizatorji akcije so se izjemno potrudili. Osnovna šola Stanka Vraza Ormož, ki si je priborila koncert raperja Zlatka, kot šola, ki je zbrala največ odpadnih aparatov na učenca, je v sredo 10. decembra, svojo nagrado delila z našimi osnovnošolci. Edini pogoj, ki so ga ormoški osnovnošolci, ravnateljica in njihova vodja projekta zahtevali, je bilo ureditev prostora, ki bo zadostovalo za vse učence. In tako smo se torej vsi skupaj zbrali v dvorani ŠIC v Ljutomeru na koncertu znanega slovenskega raperja Zlatka, ki je v dvorano prinesel ogromno pozitivne energije, dobre glasbe, predvsem pa poskrbel za obilo zabave in dobrega počutja.

Hvala vsem učencem, staršem, učiteljem, posameznikom in podjetjem, da ste pomagali pri zbiranju in namenili točke ljutomerskim osnovnošolcem. Brez vseh vas jim zagotovo ne bi uspelo. Iskrena hvala predvsem OŠ Stanka Vraza Ormož, da so bili svojo nagrado pripravljeni deliti. Videti je bilo, da smo vsi skupaj izjemno uživali, saj je cela dvorana, vključno z učitelji, plesala v ritmih znanih hitov raperja Zlatka in njegove spremljevalne pevke. Še posebej so prišli na svoj račun njegovi številni oboževalci, katerim je ob koncu skupnega druženja podelil tudi svoj avtogram.


Več v Družabno