Sklic DOSOR-jevih prostovoljk in prostovoljcev

Srečanje z Rajkom Škaričem, strokovnjakom za življenje

Filip Matko, sobota, 13. december 2014 ob 10:13
Pogovor o prostovoljstvu vodi Rajko Škarič

Pogovor o prostovoljstvu vodi Rajko Škarič

Mateja Hauser, direktorica DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, je v četrtek, 11. decembra, povabila na letošnje zaključno srečanje vse prostovoljke in prostovoljce, izmed stanovalk in stanovalcev, izmed zaposlenih, kot tudi vse zunanje. Z veseljem jim je predstavila prejeto nagrado »Horus 2014«, ki jo je DOSOR prejel v kategoriji srednje velikih podjetij, gre pa za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost. In na to odgovornost, tudi vseh prostovoljk in prostovoljcev DOSOR-ja, je Mateja Hauser opomnila ter se vsem zahvalila zanjo.

Na srečanje je bil povabljen priznani slovenski strokovnjak za življenje, Rajko Škarič, ki zelo dejavno deluje v društvu »Skupaj za zdravje človeka in narave«. Z njim so se torej lahko srečali in pogovarjali DOSOR-jeve prostovoljke in prostovoljci, ki so ob tem lahko spoznali pravo bistvo prostovoljca in njegovo vlogo. V osnovi mora biti prostovoljec »pri sebi«, da je njegovo poslanstvo »ta pravo«. Notranji mir, razsodnost, prištevnost ...in še, in še...je tisto bogastvo, ki ga pravzaprav vsak človek od rojstva do smrti potrebuje in ga zatorej ves čas tudi poskuša doseči. In zakaj ga je tako težko doseči ? Vsakdanje skrbi, prehitri tempo življenja, nepredvidene situacije in težave, vse to nas teži in odmika od tega, da bi lahko ljubili sebe, sočloveka in vso naravo okrog sebe. A vredno se je potruditi, prostovoljka in prostovoljec pa bi naj ob tem bila v oporo, »ob strani - ob meni«.

Strokovnemu delu srečanja je sledilo družabno srečanje s skupnim kosilom v restavracijskih prostorih DOSOR-ja, kjer je vsem prostovoljkam in prostovoljcem Mateja Hauser razdelila še DOSOR-jeva darilca: stenski koledar za leto 2015 in izvezeno brisačo.


Več v Kultura in izobraževanje