Sobotna ustvarjalna »Adventna delavnica«

Aktivnosti mladih v času pred bližajočimi prazniki

Filip Matko, ponedeljek, 15. december 2014 ob 22:46
Izdelovanje božično-novoletnih voščilnic

Izdelovanje božično-novoletnih voščilnic

Sobotno popoldne, 13. decembra, so v učilnicah Evangeličanske cerkvene občine v Murski Soboti številni mladi preživeli na »Adventni delavnici«. V prijetni ustvarjalni popoldan pred tretjo adventno nedeljo jih je usmerila oddaja »Dobro jutro, kristjan«, ki je predstavila zgodbo oslička iz Betlehema, ne samo šolarkam in šolarjem, pač pa tudi njihovim številnim staršem.

Sledilo je delo po skupinah in teh je bilo kar pet, da je pravzaprav bilo poskrbljeno za vsakogar. V eni od delavnic so lahko udeleženci ustvarjalno sodelovali ob spoznavanju in doživetju resnične Božične zgodbe, saj so morali vsaj malo »napeti možgane«. Dve spretnostni delavnici sta nudili: ena izdelavo unikatnih božično-novoletnih voščilnic, a druga izdelavo okraskov za božično drevce. V glasbeni delavnici so otroci ob mentorju in skupinici mladih kitaristov, skupaj s starši, »spoznali« ter zapeli dva praznična božična napeva. Lahko pa so se pozabavali še pri ugibanju predmetov v čarobni Božičkovi vreči.

Za zaključek se je skupina veroučnih otrok podala še na »generalko« predstave »Betlehemska igra«, ki jo bodo vsem udeležencem prazničnega obreda na Božični večer, ob 17. uri,  zaigrali v Evangeličanski cerkvi Martina Luthra v Murski Soboti.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje