Otvoritev razstave »Orfejevih 25 let«

Slavnostni koncert bo v soboto 20. decembra 2014, v Domu kulture Ljutomer, ob 20.00 uri

Nuša Novak, torek, 16. december 2014 ob 11:50
Razstava Orfejevih 25 let

Razstava Orfejevih 25 let

Komorni zbor Orfej že petindvajset let združuje glasbeno izobražene pevce različnih starostnih generacij, ki izvajajo zahtevnejši pevski program ter se udeležujejo številnih tekmovanj in gostovanj tako doma, kakor tudi v tujini in so prejemniki številnih priznanj in nagrad, s svojim delovanjem pa so vsekakor pripomogli k dvigu kvalitete pevske kulture v Ljutomeru.

Stalni umetniški vodja skupine je Romana Rek, ki vodi skupino vse od ustanovitve. Najbolje jo determinira njeno delo z mladimi glasbeniki in umetniško vodenje Komornega zbora Orfej. K umetniškemu ustvarjanju so jo pritegnili pevci, ki so bili glasbeno izobraženi in so želeli izvajati zahtevnejši pevski program.

Struktura zbora se je z leti sicer veliko spreminjala, vendar je kljub temu kar nekaj članov, ki ohranjajo rdečo nit v skupini že od samega začetka in tako spodbujajo nove člane k skupnemu sodelovanju in ustvarjanju novih idej.

V ponedeljek, 15. decembra, je ob 18.00 uri, v galeriji Ante Trstenjaka Ljutomer, potekala otvoritev razstave "Orfejevih 25 let", ki so ga člani Komornega zbora Orfej Ljutomer, pripravili v sklopu letošnjega praznovanja 25. obletnice delovanja. Na razstavi smo si lahko ogledali kronološki pregled delovanja skupine, ki je temeljito prikazan tudi s fotografijami. Še posebej pa so vredni ogleda simbolični izdelki, ki so bili izdelani v prav posebnih okoliščinah z določenim namenom in predstavljajo izreden pomen v dolgoletnem delovanju zbora. Na otvoritvi razstave so nam člani komornega zbora Orfej tudi zapeli in nas tako tudi povabili na slavnostnega koncert, ki bo v soboto 20. decembra 2014, v Domu kulture Ljutomer, ob 20.00 uri. Osrednji dogodek koncerta bo izvedba mojstrovine Gioachina Rossinija, Petite Messe Solenelle (Mala svečana maša) za zbor, soliste, klavirja in harmonij. To vokalno-instrumentalno delo je pri nas sicer prava redkost, vendar odraža dolgoletno delo, trud, vztrajnost in kvalitetno pevsko udejstvovanje članov zbora Orfej. Razstava »Orfejevih 25 let« bo na voljo za obiskovalce vse do sobote, 20. decembra 2014, ko bo potekal slavnostni koncert.

Na koncertu bodo nastopili:
Komorni zbor Orfej
Tanja Rupnik, sopran
Sabina Gruden, mezzosopran
Gregor Zavec, tenor
Aljaž Slokar, bas
Vladimir Mlinarić, 1. klavir
Ivan Ferčič, 2. klavir
Janez Munda, harmonika
Dirigentka: Romana Rek

Vljudno vabljeni na sobotni koncert, da skupaj obeležimo jubilejno obletnico delovanja Komornega zbora Orfej.


Več v Kultura in izobraževanje