Akcija zbiranja otroških igrač v Beltincih

V Beltincih so zbirali igrače za otroke

Jože Žerdin, torek, 16. december 2014 ob 17:02
Zbiranje otroških igrač v Beltincih

Zbiranje otroških igrač v Beltincih

Društvo inciative mladih Beltinci je v Ambasadi Štefana Kovača v Beltincih organiziralo zbiranje otroških igrač za najranljivejše skupine. Tokratna akcija zbiranja otroških igrač je v Beltincih potekala že tretjič po vrsti, tudi letos je bila lepo sprejeta.

V beltinsko Ambasado so posamezniki, družine in tudi otroci prinesli najrazličnejše otroške igrače, ki jih več ne uporabljajo, predvsem namenjene tistim otrokom, kjer jim starši ne morejo igrač kupiti, predvsem zaradi finančne in druge stiske v družini z otroki. Tokrat se je nabralo kar precej igrač in tisti otroci, ki jih bodo prejeli bodo veseli, da jim je to nekdo podaril v dar iz srca, oziroma otrok za otroka. To bo tudi ene vrste izmenjava otroških igrač, pri čemer se bodo povezali in navezali stike s Centrom za socialno delo Murska Sobota, osnovno šolo Beltinci in Varno hišo Pomurja ter druge humanitarne organizacije, ki bodo zbrane otroške igrače prejeli in razdelili med tiste družine z otroki, ki so te pomoči najbolj potrebni.

V društvu iniciative mladih tako že tretje leto delujejo tudi na socialni noti v akciji zbiranja otroških igrač. Otroci bodo podarjenih igrač še kako veseli, kajti mesec december je veseli mesec in mesec obdarovanja.


Več v Kultura in izobraževanje