Dedek Mraz »prehiteva«

Po Miklavžu bi se naj najprej oglasil Božiček

Filip Matko, sreda, 17. december 2014 ob 13:41
Dedek Mraz obiskal otroke

Dedek Mraz obiskal otroke

Otroška pesmica pravi: »Miklavž, Božiček, dedek Mraz decembra pridejo med nas. Vsi trije radodarnih rok so do odraslih in otrok…« Zatorej vemo, da so v začetku tega meseca najmlajši doma nestrpno čakali Miklavža, sedaj že pričakujejo tudi obisk Božička, a proti koncu meseca, tik pred prihodom novega leta bodo čakali še na dedka Mraza.

Toda dedek Mraz je pričel s »prehitevanjem«, kajti že včeraj, 16. decembra, je bil na obisku v nekaterih vrtcih, kjer bo tudi danes, jutri in pojutrišnjem. Dedek Mraz je s svojim spremstvom bil včeraj na obisku v soboški bolnišnici v Rakičanu, popoldne pa je z darili obdaroval najmlajše v igralnici trgovskega centra Maximus v Murski Soboti. Tik pred njegovim prihodom je za čakajoče malčke bila na programu še igrica »Trije zlati kamenčki«.

Po tokratnem »prehitevanju« dedka Mraza pa bo Božiček še kljub temu pri otrocih dobrodošel, kajti tudi on bo najverjetneje imel darila s seboj. Napovedal je svoj obisk v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, za četrtek, 18. decembra zvečer, k udeleženkam in udeležencem tradicionalnega seniorskega večera, a dan pozneje, 19. decembra popoldne ob 17. uri, bo obdaril otroke zaposlenih v DOSOR-ju.


Več v Najmlajši