Razdelili prehrambene pakete dvanajstim socialno šibkim družinam iz območja Pomurja

Dobrodelna akcija Rotary kluba Martjanci v sodelovanju z družbama 13 M in Proconi

Prlekija-on.net, petek, 19. december 2014 ob 18:07
Dobrodelna akcija Rotary kluba Martjanci

Dobrodelna akcija Rotary kluba Martjanci

Rotary klub Martjanci je v petek, 19. decembra, v sodelovanju z družbama 13 M in Proconi, v Trgovsko logističnem centru podjetja 13 M v Markišavcih razdelil prehrambene pakete dvanajstim socialno šibkim družinam iz območja Pomurja.

V tej dobrodelni akciji so sodelovali zaposleni iz podjetja 13 M, ki so se v decembru 2014 nesebično odrekli nadomestilu za svoje malice in denar namenili tistim, ki si v teh prazničnih dneh težko privoščijo dober obrok. Akcijo so podprli tudi vodilni iz podjetja Proconi iz Murske Sobote, ki so podarili izdelke blagovne znamke Pogrej in Pojej.

Rotary klub Martjanci, ki letos praznuje 11. obletnico od ustanovitve, je v tem kratkem času številnim družinam in pomoči potrebnim posameznikom, v različnih dobrodelnih akcijah doniral čez 55.000 evrov.

"Tudi letos smo se v teh prazničnih dneh člani Rotary kluba Martjanci med drugim odzvali na akcijo »Anina zvezdica« z donacijo v obliki prehrambenih artiklov. Pomagali smo tudi pri dokončanju dela hiše socialno šibke družine, ki živi s hčerko, ki boleha za cerebralno paralizo. Z donacijo smo podprli tudi postavitev igral za otroke. Naša pomoč v obliki donacij in drugih prispevkov posameznikom, družinam in drugim, ki so tovrstnih pomoči potrebni, bo v letošnjem letu znašala okrog 7.000 evrov. Pretežni del teh sredstev smo pridobili v okviru dobrodelnega piknika, ki smo ga organizirali to jesen in iz lastnih prispevkov članov kluba" so ob tem povedali v Rotary klubu Martjanci.


Več v Kultura in izobraževanje