Luč miru v župniji Veržej

Skupina mladih je luč miru prinašala od hiše do hiše v vasi Veržej, Bunčani in Banovci

Jože Žerdin, torek, 23. december 2014 ob 09:45
Luč miru v Veržeju

Luč miru v Veržeju

Pred božičnimi prazniki je v Slovenijo iz Betlehema prispela luč miru, katero so sprejeli tudi v župniji Veržej. Tako so mladi iz salezijanskega mladinskega centra Veržej skupaj s salezijanci iz Zavoda Marianum Veržej, voditeljem Marjanišča in voditeljem Salezijanskega mladinskega centra Veržej Gregorjem Valičem, luč miru ponesli med vernike župnije Veržej na njihove domove.

Tako je več skupin mladih luč miru med 19. in 20. decembrom prinašalo od hiše do hiše v vasi Veržej, Bunčani in Banovci. Verniki so bili obiska mladih in luči miru nadvse veseli in srečni, kajti luč miru prinaša v hišo mir, srečo, blagostanje in zadovoljstvo. Tako so s tem obiskom po vseh domovih župnije Veržej mladi iz salezijanskega mladinskega centra Veržej naredili veliko dobrega in s tem vernikom obogatili letošnje božične praznike.

Tako je v času praznikov v vseh domovih v Veržeju zasvetila luč miru iz mesta Betlehem, kjer se je pred 2000 leti rodil mali Jezušček. Povsod kamor so mladi z lučjo miru prišli so voščili blagoslovljen božič in prebrali skromno pisemce z besedami »Hvala, Prijatelj, Dobil sem Tvoj dar. Prižgal si ga v Betlehemu in poskrbel, da je prišel do mene. Sprašujem se, zakaj sem ga dobil.« »Dobil si priložnost. Bodi odgovoren in pusti svoj pečat. Poskusi. Kolikor ti je mar?«. Pri vsaki domačiji so dobili majhen dar.


Več v Kultura in izobraževanje