Tradicionalna čajanka, tokrat s harmoniko

Veseli sobotni dopoldan na dementnem oddelku DOSOR-ja

Filip Matko, torek, 23. december 2014 ob 13:01
Čajanka v DOSOR-ju

Čajanka v DOSOR-ju

Delovna terapevtka Andreja Čuk Singhateh in diplomirana medicinska sestra Suzana Divjak sta pred božičnimi prazniki pripravili na dementnem oddelku DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, tradicionalno sobotno dopoldansko čajanko.

Poleg stanovalk in stanovalcev dementnega oddelka DOSOR-ja so se je 20. decembra ob 10. uri udeležili svojci, znanci in prijatelji, kakor tudi nekateri DOSOR-jevi prostovoljci. Vse sta v začetku pozdravili obe zgoraj omenjeni, še posebej pa je pozdrav veljal ljudskemu godcu Robertu Majeriču iz Spodnjih Ivanjec, ki ob različnih priložnostih popestri popoldneve ali večere z igranjem diatonične harmonike v tem domu starejših. Tako so si posamezni stanovalci oziroma stanovalke lahko po želji naročile melodijo ali pesem ter ob harmonikarju tudi zapeli. Ob tem pa je bilo poskrbljeno tudi za ples.

Na slovesno pripravljenih mizah je poleg božičnih zvezd bilo še pecivo, po tradiciji pa še čaj in tudi kava. Kramljanje ob tem je bilo še kako dobrodošlo. Ni manjkalo čestitk in dobrih želja pred bližajočimi božičnimi prazniki, ob čaju pa bo srečanje ponovljeno še pred koncem koledarskega leta 2014.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno