Gorički predpraznični adventni večer

Prireditev Kulturno turističnega društva Sončnica Pertoča

Filip Matko, torek, 23. december 2014 ob 13:10
Adventni večer na Pertoči

Adventni večer na Pertoči

Tradicionalno predbožično in prednovoletno vzdušje pričara vsakoletna kulturno družabna prireditev, ki jo pripravi Kulturno turistično društvo Sončnica Pertoča običajno na sobotni večer pred četrto adventno nedeljo. Tako je bilo tudi letos, 20. decembra zvečer, v prostorih vaško gasilskega doma na Pertoči, ki je pravzaprav pravo medgeneracijsko središče.

V prenapolnjeni dvorani so se občinstvu v prazničnem pričakovanju pridružili župan Občine Rogašovci Edvard Mihalič, župan Občine Cankova Drago Vogrinčič in župnik rimokatoliške župnije svete Helene s Pertoče Jože Vinkovič, ki so opravili krajše nagovore zbranim občankam in občanom ter jim voščili vse najlepše za prihajajoče praznike ter srečo v novem letu 2015. Bogat kulturni program, ki sta ga povezovala Melanija Lang in Jože Mencigar, pa so izvedli malčki domačega vrtca na Pertoči pod mentorstvom vzgojiteljic Anite Cener in Tadeje Rajbar, šolarke in šolarji prve triade Podružnične osnovne šole Pertoča ob mentorstvu učiteljic Mateje Klemen in Jasne Šarkanj, Vokalni kvintet Kulturno prosvetnega društva Rogašovci pod vodstvom Štefana Rožmana, Mešani pevski zbor sveta Helena pod vodstvom Andreje Nemec, violinistka Eva Bonifarti, flavtistka Ana Matkovič ter mladi pevki v duetu, sestrici Nika in Tjaša Nemec iz Svetega Jurija.

V zaključnem delu kulturno družabne prireditve sta za obilo smeha poskrbela s hudomušnim prikazom dogajanja v zdravniški ordinaciji člana dramske sekcije KTD Sončnica, Andreja Šadl in Jože Mencigar. Zatem pa so se vsi nastopajoči zbrali na odru dvorane in skupaj z občinstvom v dvorani zapeli, ob prižiganju iskric, pesem »Sveta noč«. A vsi nastopajoči predšolski in šolski otroci so prejeli darila.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje