Gledališče, filmi in številna darila Božička

V soboškem Maximusu obdarjenih okrog 350 otrok

Filip Matko, petek, 26. december 2014 ob 09:44
Božiček pri Prekmurski podružnici multiple skleroze

Božiček pri Prekmurski podružnici multiple skleroze

Minulo nedeljsko dopoldne je drugi dobri mož meseca decembra, Božiček, razveselil okrog 350 otrok v prostorih velikega trgovskega centra Maximus v Murski Soboti, kajti vsi vabljeni (še okrog 100) otroci niti niso prišli. Z darili se je oglasil pri treh večjih skupinah.

Za polovico vabljenih, za skupino predšolskih otrok, je gledališče Ku kuc iz Lendave izvedlo predstavo »Vililandija«, ki še kako popestri čarobnost praznikov in otroštva. Za dve skupini šolskih otrok pa je bil v kinodvoranah predvajan animirani risani film »Božičkov vajenec in čarobna snežinka«, da so se lahko mladi gledalci vživeli v vlogo, ki bi je bili tudi sami izredno veseli. Ob zaključku predstav se je oglasil Božiček ter ob pomoči palčic Nataše, Urške in Valerije vse otroke obdaril ter se z njimi tudi fotografiral za spomin.

Popoldne pa je Božiček obiskal na letošnjem zaključnem družabnem srečanju članice in člane Prekmurske podružnice bolnikov z multiplo sklerozo, ki vključuje 68 udov. Ti so druženje po tradiciji pripravili v gostilni Mencigar na Krajni, zanje je imel drugi dobri mož decembra simbolična darilca, a z bombončki je razveselil tudi ostale goste tega znanega gostišča v Občini Tišina.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno