Obisk Božička in Srčnega pevskega zbora

Praznično na predpraznični dan v radenskem DOSOR-ju

Filip Matko, petek, 26. december 2014 ob 09:49
Božiček in babica Božičkova med pevkami in pevci

Božiček in babica Božičkova med pevkami in pevci

Po obisku prvega dobrega moža decembra, Miklavža, na sam njegov godovni dan (6. decembra) se je dan pred Božičem v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, oglasil še drugi dobri decembrski mož, kar sam Božiček. V spremstvu babice Božičkove se je podal na vse DOSOR-jeve oddelke, obiskal pa je tudi posamezne stanovalke in stanovalce, ki so »priklenjeni« na bolniško posteljo.

Božiček je tako opravil kar devet obiskov, od četrtega nadstropja doma navzdol, vse do pritličja: zbrane v oddelčni kuhinji četrtega nadstropja, dve oddelčni kuhinji tretjega nadstropja in tamkajšnje upravne prostore doma, dve oddelčni kuhinji drugega nadstropja, oddelčno kuhinjo ter dementni oddelek v prvem nadstropju in v pritličju oddelčno kuhinjo ter skupne restavracijske prostore.

Tedaj so že bili pripravljeni za svoj nastop tudi članice in člani 14-članskega Srčnega pevskega zbora Zdravilišča Radenci, ki so obeležili svojo prvo obletnico nastopanja: devet pevk, trije pevci ter dva spremljajoča glasbenika: harmonikar in kitarist. V okviru komparativnega prostovoljstva med DOSOR-jem in Zdraviliščem Radenci je tega dne zjutraj gostom v Zdravilišču Radenci zapel Medgeneracijski pevski zbor DOSOR-ja, a Srčni pevski zbor je še isti dan vrnil obisk. V prazničnih kostumih (pevke z angelskimi krili in svetniškim sijem, pevci pa z rdeče-belimi kapicami) so ob petju istočasno tudi zaplesali. Po nastopu Srčnega pevskega zbora Zdravilišča Radenci je Božiček z bombončki razveselil vse zbrane v DOSOR-jevih restavracijskih prostorih.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno