Slovesnost ob dokončanju vodovodnega sistema C v občini Razkrižje

V občini Razkrižje bodo z zdravo pitno vodo preskrbljeni naslednjih 50 let

Jože Žerdin, sobota, 27. december 2014 ob 11:44
Dokončanje vodovodnega sistema C v občini Razkrižje

Dokončanje vodovodnega sistema C v občini Razkrižje

Potem, ko so pomurske občine s pomočjo državnih in evropskih sredstev začele graditi pomurski vodovod v več fazah, so se tega zahtevnega projekta »Oskrba s pitno vodo Pomurje - Sistem C« lotili tudi na območju občine Razkrižje. V samem projektu so poleg občine Razkrižje in nosilne občine Ljutomer, vključene še občine Apače, Gornja Radgona, Križevci, Radenci, Sveti Jurij ob Ščavnici in Veržej. V občini Razkrižje so veseli, da so kot prva občina z vodovodnim sistemom C v Prlekiji, med prvimi končali ta zahteven projekt in to pred letom 2015.

Na slovesnosti na križišču javnih poti pri gostilni na Gmajni, so vodovod Veščica - Razkrižje slovesno predali svojemu namenu. Kot je ob tej priložnosti v svojem govoru naglasil župan občine Razkrižje Stanko Ivanušič, so v projektu zgradili 2405 metrov vodovoda in s tem dobili povečano kapaciteto vodovodnega omrežja z novim hidrantnim omrežjem in hkrati še obnovili lokalno cesto na Gmajni. Projekt je ocenjen na milijon 50 tisoč evrov, od tega so vključena državna in občinska sredstva, vodovodnega sklada in sredstva kohezijskega sklada.  V sklopu projekta so v občini Razkrižje dobili povečano kapaciteto vode vsaj za naslednjih 50 let, tudi nove priključke ter sodobno hidrantno omrežje na tem delu Veščice in Razkrižja ter obnovili občinsko javno pot Razkrižje - Veščica. Podjetje Teleing d.o.o. pa je z lastnimi sredstvi hkrati polagalo optične kable za namen širokopasovnega optičnega omrežja, saj želijo svojim naročnikom tudi v bodoče zagotavljati vse najsodobnejše telekomunikacijske storitve.

Slovesnosti so se udeležili izvajalci, predstavniki in župani sodelujočih partnerskih občin, sofinancerji in drugi predstavniki, ki so skupaj obeležili uspešen zaključek projekta »Oskrba s pitno vodo Pomurja- Sistem C« na območju občine Razkrižje. Ob tej priložnosti so prerezali trak in vodovodni sistem predali svojemu namenu. Domači gasilci PGD Razkrižje so simbolično poškropili vodo iz bližnjega hidranta ter z vodnim curkom pričarali mavrico. Blagoslov je opravil razkriški župnik, msgr. Franc Režonja, bil je tudi krajši kulturni program. Za pogostitev so poskrbeli članice in člani Turistično narodopisnega društva Razkrižje ter prebivalci Gmajne.


Več v Gospodarstvo