Na Glavnem trgu stoji snežna skulptura kralja Matjaža

Pohodniki, ki delujejo pod okriljem TD Mala Nedelja - Radoslavci, so v Ljutomeru na Glavnem trgu izdelali snežno skulpturo kralja Matjaža

Prlekija-on.net, torek, 30. december 2014 ob 16:07
Snežna skulptura kralja Matjaža v Ljutomeru

Snežna skulptura kralja Matjaža v Ljutomeru

Ekipa sekcije Pohodniki, ki deluje pod okriljem TD Mala Nedelja - Radoslavci, je v torek, 30. decembra, v Ljutomeru na Glavnem trgu izdelala snežno skulpturo kralja Matjaža.

Ekipa se že več kot deset let udeležuje tradicionalne tridnevne prireditve Gradovi kralja Matjaža na pobočju Pece pri Črni na Koroškem in tako vsako leto tudi v domačem kraju izdela skulpturo kralja Matjaža. Mogočna skulptura bo te dni krasila Glavni trg v Ljutomeru, kjer si jo lahko ogledate.

Ekipa sekcije Pohodniki je ena najuspešnejših ekip teh tekmovanj, saj se zadnja leta s Koroške vrača s številnimi priznanji. Njihove snežne skulpture, v katerih upodabljajo kralja Matjaža, je v preteklih letih kot zmagovalne proglasila že strokovna komisija tekmovanja, predvsem pa se nad njimi navdušujejo številni obiskovalci, saj so jim že nekajkrat izglasovali prvo mesto.

Prireditev Gradovi kralja Matjaža bo že 23. potekala ob koncu januarja 2015, od petka, 30. januarja, do nedelje, 1. februarja 2015.


Več v Zanimivosti