Mož babice Zime na obisku v radenskem DOSOR-ju

Dedek Mraz s snežinko in harmonikarjem ter bombončki

Filip Matko, četrtek, 1. januar 2015 ob 13:12
Dedek Mraz v DOSOR-ju

Dedek Mraz v DOSOR-ju

Zadnji dan v letu 2014 se je v radenskem DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, oglasil še tretji dobri mož meseca decembra, sam dedek Mraz. V pravem zimskem dopoldnevu je prišel v spremstvu snežinke Rije in harmonikarja Stanka.

Glas harmonike je odmeval po hodnikih DOSOR-ja, ko se je od četrtega nadstropja do kleti sprehodil tretji dobri decembrski mož ter 180 stanovalkam in stanovalcem voščil »vesel skok v novo leto 2015« ter jim ob tem podarjal bombončke. Navdušen je bil mož babice Zime nad izredno skrbno pripravljenimi prazničnimi pogrinjki pred prazničnim kosilom v etažnih kuhinjah ter domski restavraciji. Njegovo voščilo je veljalo tudi vsem zaposlenim, od uprave do strežnega osebja, čistilkam, tehničnemu osebju, kot tudi vsem »dežurnim« v domski kuhinji.

K nekaterim stanovalkam in stanovalcem je dedek Mraz »pokukal« v sobe, z nekaterimi pa na domskih hodnikih tudi zaplesal. Kajti harmonikar Stanko Ilješ ni skoparil z igranjem na diatonično harmoniko in marsikateri stanovalec je ob zvokih znanih melodij tudi zapel ali celo zavriskal.

V domski restavraciji je k delitvi bombončkov dedku Mrazu na pomoč priskočila še snežinka Rija, ki je sicer skrbela za fotodokumentacijo obiska moža babice Zime.


Več v Družabno