Družinske jaslice pri družini Raj-Cedula v Veržeju

Jaslice že več let postavljajo na prostem tri generacije

Jože Žerdin, petek, 2. januar 2015 ob 23:49
Jaslice družine Raj-Cedula

Jaslice družine Raj-Cedula

V predbožičnem času so imeli pri družini Raj-Cedula v Veržeju polne roke dala, saj so se pripravljali na postavitev jaslic na prostem. V predbožičnem času veliko časa porabijo za postavitev strehe, za nabiranje maha in postavitev jaslic. Njihove jaslice so postavljene vedno drugače z drugo tematiko, vedno pa po svetopisemskem izročilu.

Največjo zaslugo, da vsako leto postavljajo jaslice na prostem imata zakonca Raj, saj je že Robert, ko je živel doma v Turnišču imel veliko veselje za izdelovanje in postavitev jaslic in to svoje veselje je pred leti prinesel v Veržej, kamor se je priženil iz Prekmurja v Prlekijo. Veliko dela pa pri tej pri postavitvi jaslic postorita stara starša Cedula. Te družinske jaslice postavljajo že tri generacije, saj že tudi fanta pomagata pri postavitvi.

Njihovo dvorišče se je v božičnem času in tudi še sedaj spremenilo v pravi Betlehem na prostem. Tako so tudi letos postavili ene velike jaslice, ki so pod streho in še tri manjše jaslice, ki so prav tako pokrite s streho in so tako zavarovane pred vremenom. Božič jim pomeni veliko zadovoljstvo in tudi tesno so povezani z domačo župnijo.

Jaslice so najlepše, ko se stemni in se prižge na tisoče lučk in tako vsak večer jaslice obišče in si jih ogleda veliko obiskovalcev od blizu in daleč. Tokrat je bila pri družini Raj-Cedula že deseta obletnica jaslic na prostem.


Več v Zanimivosti