Zaplesali v novem letu

Novoletni ples v radenskem DOSOR-ju

Filip Matko, sobota, 3. januar 2015 ob 16:46
Novoletni ples v DOSOR-ju

Novoletni ples v DOSOR-ju

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, so stanovalke in stanovalci tega doma, kot tudi nekateri njihovi svojci, znanci in prijatelji ter nekateri občani Radenec skupaj zapeli in zaplesali v petek, 2. januarja popoldne, na novoletnem plesu.

Srednješolec Jan Divjak je ob 15. uri zaigral kot prvi glasbenik. Zaigral je na klaviature, ob igranju pa tudi zapel. Plesišče v tretjem delu domskega večnamenskega prostora oziroma jedilnice se je kar hitro napolnilo s plesalkami in plesalci. Nekateri so zaplesali v paru, večja skupina pa kar v krogu.

Klaviaturista Jana sta po dvajsetih minutah igranja zamenjala brata Vršič. Mlajši Niko igra diatonično harmoniko in poje, starejši Sergej pa igra na električno kitaro in bariton. Z narodno-zabavnimi melodijami sta med udeleženkami in udeleženci novoletnega »dvignila temperaturo« in zaplesali so še tisti, ki so dotlej sedeli. In tako so se trije mladi glasbeniki nenehno menjavali, da si plesalke in plesalci skoraj niso mogli oddahniti.

Srednješolec Jan je vmes zapel rojstnodnevno čestitko stanovalki Veroniki Kolbl s Stare Gore (podružnična cerkev Svetega Duha) v Občini Sveti Jurij ob Ščavnici, ki vsako leto na novega leta dan, 1. januarja, praznuje svoj rojstni dan. Tej pesmi so sledile še številne druge skladbe in napevi, da je do večerje bilo še kako veselo in zabavno na tokratnem DOSOR-jevem novoletnem plesu.


Več v Družabno