Pričenjajo se Trstenjakovi večeri

Večeri druženja, pogovora, izobraževanja, veselja in kulture

Prlekija-on.net, sreda, 7. januar 2015 ob 10:23
Anton Trstenjak

Anton Trstenjak

V župniji Gornja Radgona so v letu 2000 pod idejo takratnega župnika Andreja Zrima organizirali prve Nikodemove večere, katere pa so ob 100-letnici rojstva radgonskega rojaka teologa, psihologa, akademika, filozofa ter častnega občana Občine Gornja Radgona dr. Antona Trstenjaka in ob 10. obletnici njegove smrti leta 2006 preimenovali v Trstenjakove večere.

Letošnji 10. Trstenjakovi večeri se bodo pričeli v petek, 9. januarja, z gostom večera dr. Igorjem Bahovcem, ki bo spregovoril na temo »Trstenjak o družini in družina na razpotju«. V soboto, 10. januarja, bo moč slišati zaporniškega duhovnika Robija Friškovca, ki bo besede namenil temi z naslovom »Dar si !«. Trstenjakovi večeri se bodo nadaljevali v petek, 16. januarja, ko bosta spregovorila zakonca Vilma in Dani Sitar na temo »Družina - kraj vzgoje, vere in veselja«. Svoje zaključne misli pa bo podal v soboto, 17. januarja, škof dr. Marjan Turnšek, ki bo spregovoril na temo z naslovom »Kako prebuditi spečega velikana v Slovenski cerkvi?« Vsa predavanja bodo v dvorani Trstenjakovega doma v Gornji Radgoni s pričetkom ob 19.00 uri, katera bo spremljal bogat kulturni program.

Ta predavanja so že vrsto let tudi priložnost pogovora in postavljanja osebnih vprašanj in mnenj predavateljem, ki z veseljem odgovorijo in postavijo prave smernice in vodila življenjskih ciljev. Vabljeni torej na bogato duhovno krepilo!

Marjan Slavič


Več v Kultura in izobraževanje