Na drsališču bodo pripravili športno zabavno prireditev »Lotmerk na ledu«

Ena od iger bo tudi prleški curling, podrsavanje kanistrov napolnjenih z vodo oz. ledom na razdalji 10 m čim bližje k sredini kroga

Prlekija-on.net, torek, 13. januar 2015 ob 13:30
Drsališče Ljutomer

Drsališče Ljutomer

Kot smo že pisali, bo drsališče v Ljutomeru, zaradi velikega obiska odprto dlje, kot je bilo sprva predvideno. Obiskovalcem bo na voljo do 21. februarja. Da bi se drsališče v tem času kar najbolje izkoristilo, bodo pri Športni zvezi Ljutomer pripravili športno zabavno prireditev Lotmerk na ledu.

Prireditev, ki bo potekala po vzoru poletne različice, ki je že tradicionalna - Lotmerk na vodi, bo v mesecu februarju na umetnem drsališču na Glavnem trgu v Ljutomeru. Ekipe, ki se lahko prijavijo do 26. januarja, se bodo pomerile v šestih zanimivih igrah na ledu, in sicer mini hokej, prleški curling (balinanje na ledu), sankanje, zadevanje vrat (gola), vlečenje vrvi ter hitrostno drsanje. Opise iger si lahko preberete v priponkah.

Na Športni zvezi tako zbirajo prijavnine, izpolnjeno prijavnico, ki jo najdete tukaj, jim lahko posredujete (osebno ali po e-pošti) do 26. januarja 2015 na sedež ŠZ Ljutomer, Ormoška cesta 22 v Ljutomeru ali na drsališču v času obratovanja. Isti dan bo tudi uvodni sestanek, kjer bo potekal dogovor o načinu tekmovanj, osnovna pravila, žreb ter terminski plan tekmovanj. Več najdete v priponki tukaj. Prijava je brezplačna.

Tri prvouvrščene ekipe v vsaki kategoriji prejmejo medalje, v mini hokeju pa prejmejo medalje igralci treh prvouvrščenih ekip. V času iger bo na razpolago tudi brezplačna izposoja drsalk in hokejskih palic.

Več si lahko preberete v priponkah in na spletni strani ŠIM-a.


Več v Družabno