Celoten izkupiček namenili za gradnjo vadbenega gasilskega centra v Ormožu

Dobrodelni koncert Mi za gasilce na Hardeku

Prlekija-on.net, sobota, 17. januar 2015 ob 08:09
Dobrodelni koncert Mi za gasilce, foto: Marjan Dovečar

Dobrodelni koncert Mi za gasilce, foto: Marjan Dovečar

Gasilska zveza Ormož, Svet podravske regije in Radio Prlek, so v četrtek, 15. januarja, v športni dvorani na Hardeku, organizirali dobrodelni koncert z naslovom Mi za gasilce. Na koncertu so nastopili Klapa Solinar s Slavkom Ivančićem ter Tamburaški ansambel Zorule. Pokrovitelja prireditve sta bila med drugim Mitja Bervar, predsednik državnega sveta RS in Alojz Sok, župan občine Ormož.

Prva faza vadbenega centra že letos
Izkupiček celotne prireditve je bil namenjen za gradnjo Regijskega vadbenega gasilskega centra v Ormožu, ki bo zgrajen na zemljišču ob bivši Tovarni sladkorja. Center, ki bo služil za usposabljanje gasilcev iz 106 gasilskih društev iz Gasilskih zvez z območja upravnih enot Ormož, Ptuj, Slovenska Bistrica in Lenart bodo uredili v naslednjih letih.

Gradnja centra bo potekala v treh fazah, letos bodo uredili prvo fazo centra, za katero bosta stroške pokrila Gasilska zveza Slovenije in Uprava RS za zaščito in reševanje, v naslednjih letih pa želijo v dveh dodatnih fazah urediti še prostore, ki bi služili za boljšo usposobljenost gasilcev. Tako bodo gasilci nekaj sredstev skušali zbrati sami in eden takšnih dogodkov je bil četrtkov dobrodelni koncert na Hardeku.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje