Letošnji maturanti Ekonomske šole Murska Sobota so zaplesali svoj maturantski ples

Ostali bodo le spomini na prijatelje in prijateljice, na vse tiste lepe nepozabne dni in na vse tiste lepe nepozabne dogodke

Prlekija-on.net, nedelja, 18. januar 2015 ob 19:10
Maturantski ples Ekonomske šole Murska Sobota

Maturantski ples Ekonomske šole Murska Sobota

Po srednjih šolah se pričenjajo letošnji maturantski plesi, ki so namenjeni prav vsem učencem zaključnih razredov 4. letnikov srednjih šol. Ta tradicija, ki se pelje že vrsto let in je nekako simbol zaključka obdobja srednješolskega izobraževanja ter korak v nov čas osebne odraslosti.

Tej tradiciji so se tudi letos pridružili dijaki treh razredov Ekonomske šole Murska Sobota, ki letos končujejo svoje šolanje. Ples, ki ga je v celoti organizirala Plesna šola Devžej ter ob spremljavi glasbene skupine Weekend Band se je odvijal v soboto, 17. januarja, v kavarni hotela Diana v Murski Soboti. Plesne priprave ter prvi nerodni koraki, smeh zapletenih obratov so se pričeli že pred več meseci. Trud, ki je bil vložen v tem času na vajah se je izplačal, saj čaroben večer lepih oblek in urejenih frizur ter seveda plesi četvorke, valčkov, cha-cha-cha, tanga, sambe, itd… veličastnost še poveča.

Nepozabni večer, ki se bo vsakemu globoko vtisnil v spomin pa prinaša tudi slovo od prijateljev in prijateljic, na vse tiste lepe dni in dogodke, ki so se porajali v tem obdobju srednjega šolanja. Vsak bo odšel svojo pot, v službo ali nadaljnji študij, z veliko volje in želje jih nese v nov svet novih spoznanj. So kot regratove lučke, katere veter njeno seme raznaša novi usodi, tveganju ter doživetju naproti.

Foto in tekst Marjan Slavič


Več v Družabno