Športnika leta 2014 sta Sara Rojnik in Jože Sagaj ml.

Športna zveza Ljutomer je 45. razglasila najboljšega športnika, športnico, perspektivnega mladega športnika in športnico, športno društvo in šolsko športno društvo

Prlekija-on.net, petek, 23. januar 2015 ob 09:023
Sara Rojnik in Jože Sagaj ml.

Sara Rojnik in Jože Sagaj ml.

V četrtek, 22. januarja, je Športna zveza Ljutomer že 45. razglasila najboljšega športnika, športnico, perspektivnega mladega športnika in športnico, športno društvo in šolsko športno društvo. Športnica in športnik leta 2014 sta Sara Rojnik in Jože Sagaj ml., športno društvo leta 2014 pa je Kasaški klub Ljutomer.

Poleg navedenih nazivov ŠZ Ljutomer podeljuje tudi priznanja športnikom in športnim delavcem, ki so s svojimi rezultati in delom bistveno prispevali k dviganju kakovosti športa v občini, ime naših občin pa promovirali širom dežele in vse večkrat tudi zunaj njenih meja. Letošnji prejemniki prihajajo kar iz devetih športnih panog od tega iz sedmih individualnih in dveh kolektivnih. V letu 2014 beležijo tudi rekordno število kategoriziranih športnikov pri nas, saj je kriterije Olimpijskega komiteja Slovenije izpolnilo kar 16 športnic in športnikov.

Izbor najboljših je bil izveden na osnovi Pravilnika o dodeljevanju priznanj v športu, tako da so glasovali športna društva članice Športne zveze, poslušalci lokalnega radia, športni novinarji in člani predsedstva Športne zveze Ljutomer. Za nazive so lahko kandidirali športnice in športniki, člani športnih društev, ki jih povezuje športna zveza.

Na prireditvi so vse zbrane nagovorili predsednik Športne zveze Ljutomer, Aleš Vrbančič, županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, župan Občine Veržej, Slavko Petovar in predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih zvez, Bogdan Gabrovec. Med drugim so bili prisotni tudi Branko Žnidarič, član Izvršnega odbora OKS in sekretar ŠZ Ljutomer, častni občan Ljutomera, legenda svetovnega kegljanja ter prvi predsednik Športne zveze Ljutomer, Miroslav Steržaj, Tomaž Barada, podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije, direktor Občinske uprave Občine Ljutomer, Tomislav Zrinski in podžupan Občine Ljutomer, Janko Špindler, ki je tudi podpredsednik Športne zveze Ljutomer.

POSEBNA PRIZNANJA 2014
PLAKETA OLIMPIJSKEGA KOMITEJA SLOVENIJE-ZDRUŽENJA ŠPORTNIH ZVEZ
  • Kasaški klub Ljutomer - Za 140 let delovanja in organiziranja kasaških dirk v sloveniji

PRIZNANJE ŠPORTNE ZVEZE:

  • Karate sekcija TVD Partizan Ljutomer - 30 let delovanja sekcije karateja v Ljutomeru,
  • Ricardo Žibrat - 30 let dela v sekciji karateja v Ljutomeru,
  • Ženski odbojkarski klub Ljutomer - 20 let delovanja,
  • Javni zavod za šport, izobraževanje odraslih in mladino Ljutomer - 20 let delovanja in zgledno upravljanje s športno infrastrukturo

ŠOLSKO ŠPORTNO DRUŠTVO 2014

Šolski šport je pomemben segment v sistemu slovenskega športa. V letu 2014 je bilo 31 šolskih športnih tekmovanj in prireditev, ki se jih je udeležilo 1.575 šoloobveznih otrok osnovnih šol Upravne enote Ljutomer. Po posebnem točkovanju šolskih športnih društev, izbor je namreč opravljen na osnovi vrednotenja uvrstitev na medobčinskih šolskih športnih tekmovanjih, kjer je upoštevana vrednost uvrstitve glede na število otrok
posamezne šole, je vrstni red sledeč:

3. mesto
ŠŠD VERŽEJ - Učenci in učenke OŠ Veržej so v lanskem letu osvojili na medobčinskih tekmovanjih 18 prvih, 8 drugih in 9 tretjih mest ter prvo mesto na državnem tekmovanju v atletiki - tek 60 m.

2. mesto
ŠŠD OŠ JANKA RIBIČA CEZANJEVCI - Učenci in učenke so v lanskem letu osvojili na medobčinskih tekmovanjih 6 prvih, 6 drugih in 10 tretjih mest ter eno drugo mesto na državnem tekmovanju v atletiki - suvanje krogle.

1. mesto
ŠŠD OŠ STROČJA VAS - Učenci in učenke so v lanskem letu osvojili na medobčinskih tekmovanjih 10 prvih, 12 drugih in 18 tretjih mest, kar jih je v skladu s pravilnikom uvrstilo na prvo mesto med šolami v občinah Ljutomer in Veržej.

ŠPORTNO DRUŠTVO  LETA 2014
3. mesto
Nogometni klub ŠD Farmtech Veržej - zelo uspešno tekmuje s člani v II. državni ligi (po jesenskem delu na 6. mestu), z ekipo U-15 že osmo sezono nastopajo v I. državni ligi, z mladinci in kadeti pa v II. državni ligi vzhod (trenutno na 1. mestu). V tekmovanjih MNZ Murska Sobota pa uspešno nastopajo ekipe U-7, U-9, U-11 in U-13.

2. mesto
Judo sekcija pri TVD Partizanu Ljutomer - ena najuspešnejših ekip, ki uspešno sodeluje na državnih prvenstvih v vseh starostnih kategorijah. Imajo 10 kategoriziranih športnikov po kriteriju OKS-ZŠZ (3x državni, 7x mladinski); trenutno so na sedmem mestu v točkovanju JZS (vse starostne skupine). Osvojili so 2. mesto v II. slovenski judo ligi 2014, kar je največji ekipni uspeh v zgodovini sekcije. V svojih vrstah imajo kar 6 državnih prvakov - član: Žiga Šendlinger, mladinca: Patrik Vojsk in Žiga Šendlinger, starejša dečka: Gabriel Zadravec in Gašper Rudolf ter mlajša deklica: Sara Vrbančič.

1. mesto
Kasaški klub Ljutomer - ima v Prlekiji 140-letno tradicijo in je še vedno eden najuspešnejših kasaških klubov v Sloveniji tako po doseženih rezultatih, kot po organizaciji kasaških prireditev. V letu 2014 so pripravili 8 kasaških prireditev. Člani KK Ljutomer so imeli 583 štartov (100 več kot preteklo leto) in osvojili 81 zmag. KK Ljutomer ima tudi najuspešnejšega voznika v Sloveniji Jožeta Sagaja ml. in Mitja Slaviča iz Ključarovcev ter voznico Darjo Antolin, ki je zasedla 3. mesto med voznicami.

PERSPEKTIVNI ŠPORTNIK LETA 2014
3. mesto
Rene Barber - karate, član Karate sekcije TVD Partizan-a Ljutomer je osvojil 3. mesto na mladinskem državnem prvenstvu. Je kategorizirani športnik po kriterijih Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih zvez, saj ima status športnika mladinskega razreda.

PERSPEKTIVNA ŠPORTNICA LETA 2014
3. mesto
Maja Magdič - atletika/suvanje krogle, učenka OŠ Janka Ribiča Cezanjevci je osvojila dve drugi mesti in sicer na finalu šolskega športnega tekmovanja in na atletskem prvenstvu Slovenije za pionirke in pionirje.

ŠPORTNICA LETA 2014
3.mesto
Monika Jerebic - pikado: članica Športnega društva Strelec Grlava ekipe TOP GUN. Na ekipnem državnem prvenstvu je osvojila 2. mesto. Je ekipna evropska prvakinja z ekipo Top-gun Teleing, skupaj z Mojco Mužič pa tudi evropska prvakinja v dvojicah. Na evropskem prvenstvu je v disciplini 501 osvojila 3. mesto.

ŠPORTNIK LETA 2014
3. mesto
Aleš Pokrivač - karate: član karate sekcije pri TVD Partizan-u Ljutomer. Osvojil je 1. mesto na državnem prvenstvu v katah med mladinci. Z reprezentanco Slovenije se je udeležil mladinskega evropskega prvenstva na Portugalskem. V Podčetrku je osvojil prvo in drugo mesto na Kofukan World Cupu in drugo mesto na Pokalu Slovenije kate in borbe. Je kategorizirani športnik po kriterijih Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih zvez, saj ima status športnika mladinskega razreda.

PERSPEKTIVNI ŠPORTNIK LETA 2014
2. mesto
Nejc Meznarič - judo, član Judo sekcije TVD Partizan Ljutomer je državni prvak v kategoriji U-12. Zmagovalec judo turnirjev v Lendavi, Murski Soboti in Slovenski Bistrici.

PERSPEKTIVNA ŠPORTNICA LETA 2014
2. mesto
Veronika Heric - atletika/tek 100 in 300 m, učenka OŠ Janka Ribiča Cezanjevci je osvojila prvo mesto s štafeto 4x100 m in 2. mesto v štafeti 4x300 m na ekipnem atletskem prvenstvu Slovenije U-16.

ŠPORTNICA LETA 2014
2. mesto
Tanja Vrbnjak - karate: članica karate sekcije pri TVD Partizan-u Ljutomer. Osvojila je dva naslova državne prvakinje v borbah nad 68 kg in sicer med mladinkami in članicami. Na Kofukan World Cupu v Podčetrtku je osvojila prvo mesto v borbah. Je članica državne članske reprezentance in kategorizirana športnica po kriterijih Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih zvez, saj ima status perspektivne športnice.

ŠPORTNIK LETA 2014
2. mesto
Žiga Šendlinger - judo: član judo sekcije pri TVD Partizan-u Ljutomer. Je aktualni članski državni prvak v kategoriji do 60 kg. Medalji je osvojil tudi na DP mladincev in mlajših članov. V članski konkurenci je osvojil tri uradne turnirje Judo zveze Slovenije. Dobil je povabilo v ekipo Slovenije za Evropsko mladinsko prvenstvo, ki pa se ga zaradi poškodbe ni mogel udeležiti. Je kategorizirani športnik po kriterijih Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih zvez, saj ima status športnika državnega razreda.

PERSPEKTIVNI ŠPORTNIK LETA 2014
Jure Šterman - atletika, učenec OŠ Veržej je državni prvak v teku na 60 m z novim državnim rekordom za mlajše učence s časom 7,63.

PERSPEKTIVNA ŠPORTNICA LETA 2014
Anamarija Horvat - namizni tenis, učenka OŠ Ivana Cankarja Ljutomer in članica Športnega društva Cven je državna prvakinja v namiznem tenisu v kategoriji učenk 1.-5. razreda v sistemu šolskih športnih tekmovanj. Na tekmovanjih severovzhodne regije je osvojila prvo mesto.

ŠPORTNICA LETA 2014
Sara Rojnik - squash, članica Squash kluba Point Veržej. V preteklem letu nas je razveselila z nepričakovanim uspehom, saj smo dobili prvič v zgodovini športne zveze in matičnega kluba - državno člansko prvakinjo v squashu. To ji je uspelo po nekaj zmagah na turnirjih v Sloveniji (Bled, Konex-Ljubljana), tretjem mestu na Balkanskem prvenstvu Beograda ter še nekaj vidnih uvrstitvah. Je tudi članica Slovenske reprezentance, s katero je nastopala na balkanskem prvenstvu. Na jakostni lestvici Slovenije je v letu 2014 osvojila 1. mesto.

ŠPORTNIK LETA 2014
Jože Sagaj ml. - kasaštvo: član Kasaškega kluba Ljutomer. Dosegel 34 zmag, 17 drugih mest in 10 tretjih mest. Jože Sagaj ml. kljub svoji mladosti že spada med največje kasaške voznike v slovenski kasaški zgodovini, ki s svojimi nastopi v Sloveniji in tujini promovira kasaški šport, ki ima v Prlekiji že 140-letno tradicijo.

V spremljevalnem programu so nastopili učenci Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer pod mentorstvom Mojce Prejac in Janeza Munde ter Plesna šola Urška pod vodstvom Nine Fras, po razglasitvi pa je sledila še skupna večerja. Ob koncu je županja gostoma Bogdanu Gabrovcu in Tomažu Baradi podelila še priložnostna darila.

V spodnjem videu si lahko ogledate del nagovorov gostov, povzetek spremljevalnega programa ter zahvalo športnika leta Jožeta Sagaja ml. ob koncu prireditve.


Več v Šport