Kekec pašteta družbi Osem iz Murske Sobote za 220.000 evrov

Razprodaja blagovnih znamk Mip DML, Kekec pašteta, Kraljica mortadela Gorica, Pomurka in MIP

Prlekija-on.net, četrtek, 29. januar 2015 ob 16:36
Kekec pašteta

Kekec pašteta

Na dražbo blagovnih znamk Mip DML, Kekec pašteta, Kraljica mortadela Gorica, Pomurka in MIP, ki je potekala z zviševanjem izklicne cene, je prišlo 10 interesentov. Blagovna znamka Kekec pašteta je bila naprodaj po izklicni ceni 100.000 evrov.

Za nakup Kekec paštete so se potegovale družbe Ahac trgovinsko podjetje ter Droga Kolinska in družba Osem iz Murske Sobote, ki sta ponudili 220.000 evrov, a je pri nakupu te znamke imela na podlagi licenčne pogodbe iz marca lani predkupno pravico družba Osem, tako da je znamka pripadla njej, saj Droga Kolinska ni zvišala cene.

Družba Osem je pred nekaj leti v Murski Soboti najela del prostorov Pomurke, kjer je obrat za izdelavo paštete Kekec, kupili pa so tudi licenco. Lastnik družbe Miroslav Flisar je bil zadovoljen, da je obdržal blagovno znamko, proizvodnja pa bo po njegovih napovedih ostala v Murski Soboti, kjer se pripravljajo tudi na izgradnjo novega obrata.

Blagovna znamka MIP je bila za 5400 evrov prodana Celjskim mesninam, za blagovno znamko Kraljica mortadela Gorica je prav tako kupila družba Celjske mesnine za 6500 evrov, Ahac trgovinsko podjetje pa je kupilo znamko Pomurka za 350 evrov.


Več v Gospodarstvo