Odpovedi pouka zaradi napovedanega močnega sneženja

V Ormožu je dogovor bil sklenjen na občinski ravni z gimnazijo in z vsemi osnovnimi šolami v okolju, da pouka tam ne bo

Prlekija-on.net, četrtek, 5. februar 2015 ob 11:41
V petek naj bi močno snežilo predvsem v naših krajih

V petek naj bi močno snežilo predvsem v naših krajih

Za konec tedna je ARSO napovedal močnejše sneženje v naših krajih, za četrtek je napovedan oranžni, za petek pa je bil sprva napovedan rdeči alarm, a so ga sedaj spremenili v oranžnega. Ministrica za izobraževanje Stanka Setnikar Cankar je vrtcem, osnovnim in srednjim šolam ter drugim zavodom poslala okrožnico pred napovedanim močnim sneženjem, kjer je predlagala, da naj v dogovoru z ustanovitelji razmislijo o organizaciji šolskih prevozov in izvedbi pouka.

V okrožnici je pozvala, da če ne bo mogoče zagotoviti varnosti v cestnem prometu, naj pouk v petek odpade. To so sedaj nekatere osnovne šole tudi že storile.

Kje v petek ne bo pouka?
OŠ Ormož
OŠ Stanka Vraza Ormož
OŠ Miklavž pri Ormožu in podružnica na Kogu
OŠ Ivanjkovci
OŠ Velika Nedelja in podružnica Podgorci
OŠ Sveti Tomaž
OŠ Središče ob Dravi
Gimnazija Ormož
OŠ Gornja Radgona
GŠ Gornja Radgona
OŠ dr. Antona Trstenjaka Negova
OŠ, vrtec Apače in podružnica Stogovci
OŠ Radenci
OŠ Kapela
OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici
OŠ Juršinci

Celoten seznam najdete tukaj.

Na Ormoškem pouk odpovedan
V Ormožu je dogovor bil sklenjen na občinski ravni z gimnazijo in z vsemi osnovnimi šolami v okolju, da pouka tam ne bo. Pouk za petek, 6. februarja so tako odpovedali na OŠ Miklavž pri Ormožu, kjer so zapisali, da zaradi napovedanih obilnih snežnih padavin in verjetnih težav s šolskimi prevozi pouk odpade. Na šoli bodo poskrbeli za varstvo tistih otrok, katerih starši varstva zanje sami ne bodo mogli zagotoviti. Za prevoz teh otrok pa naj starši poskrbijo sami. Manjkajoči dan pouka bodo nadomestili v naslednjih mesecih. Pouka prav tako ne bo na OŠ Stanka Vraza Ormož.

Pouk bo odpadel tudi na OŠ Ivanjkovci in v vrtcu, kjer bodo organizirali varstvo s prehrano v času od 6. do 14. ure. Manjkajoči dan pouka bodo nadomeščali v eni izmed delovnih sobot.

Pouk so za petek odpovedali tudi na Osnovni šoli Ormož. Tam bodo za učence, ki potrebujejo nujno varstvo, le-tega zagotovili v času od 5.30 do 16. ure, starše pa prosijo, da za varen prevoz poskrbijo sami. Pouk bodo nadomestili v drugem terminu, o katerem bodo učenci obveščeni naknadno.

Pouk so odpovedali tudi na OŠ Velika Nedelja in na podružnici Podgorci. Izvajali bodo izključno dežurstvo in varstvo. To pomeni, da bo šola odprta kot običajno, torej od 5.30 naprej. Starši lahko svoje otroke pripeljejo v šolo, za prevoz pa morajo poskrbeti sami. V šoli bodo poskrbeli za varnost, za ogrevane prostore in za prehrano, datum nadomeščanja pouka pa bodo sporočili naknadno.

Na OŠ Stročja vas so obvestili učence in starše, da za petek predvidevajo delovanje šole. Sporočajo pa, da v kolikor bodo vremenske razmere povzročile zasneženost cestišč in s tem onemogočile prihod v šolo s šolskimi prevozi, naj učenci ostanejo doma. Zapisali so tudi, da če imate starši možnost otroka pripeljati oziroma lahko pride sam, ga pripeljite oz. naj pride v šolo. Glede na število učencev v šoli pa se bodo odločili, v kolikšni meri bodo izvajali redni del šolskega programa oziroma varstvo učencev. Na šoli bo poskrbljeno za obroke, za učence, ki v šolo ne bodo prišli, pa bodo predvidene obroke odjavili.

Tudi na OŠ Ivana Cankarja Ljutomer zaenkrat ne načrtujejo, da bi pouk odpadel. V obvestilu so zapisali, da zaenkrat ne odpovedujejo pouka na matični šoli in obeh podružnicah. Tudi vrtec na Cvenu bo posloval. Zato v primeru prevoznih cest in varnih poti velja vse kot običajno. Če pa bi se zgodilo, da ceste jutri zjutraj ne bodo prevozne, bodo sporočili ali odpovedujejo pouk. Objava bo od 5.30 dalje na njihovi spletni strani.

Na OŠ Križevci so učence in starše pisno obvestili, da bo vzgojno izobraževalno delo v petek potekalo po planiranem dnevnem utripu šole. Če bodo starši ocenili, da zaradi razmer v prometu otroci nimajo zagotovljene varnosti v cestnem prometu s šolskim prevozom, lahko odsotnost otroka opravičijo ali ga pripeljejo v šolo z lastnim prevozom, nam je sporočila Lidija Koroša, ravnateljica OŠ Križevci.

Iz OŠ Mala Nedelja pa so nam sporočili, da po posvetu z ustanoviteljico, Občino Ljutomer in s šoferjem avtobusa, pouka niso odpovedali. Staršem pa svetujejo, da če bodo zjutraj ugotovili, da razmere na cesti niso varne, otroci naj ostanejo doma. Avtobus bo peljal po šolski progi, a NE v Vinščak. Predvidevajo, da bo imel avtobus zamudo, ki jo upoštevajte. Torej, otroci pridejo v šolo, če bo pot VARNA.
Bodo pa v petek imeli samo en odvoz otrok, ni pa drugega razvoza ob 14.35 uri.
Tudi vrtec bo odprt. Za vse dodatne informacije lahko pokličete od 6.00 ure zjutraj naprej na  585 81 70 ali ravnateljico 041 354 909.
Proslavo, ki je bila predvidena za petek, bodo opravili v ponedeljek, 9. 2. ob 11.00 v Kulturnem domu pri Mali Nedelji.

Na OŠ Razkrižje pouk ni odpovedan in bo potekal po običajnem urniku.


Več v Kultura in izobraževanje