Starši otrok vrtca Sonček predstavili svoje poklice

Otroci so med drugim spoznali poklic kmeta, prodajalca, frizerke, šivilje, vojaka, fizioterapevtke, policista, medicinske sestre, ...

Prlekija-on.net, sobota, 7. februar 2015 ob 11:23
Otroci vrtca Sonček spoznavali poklice

Otroci vrtca Sonček spoznavali poklice

Zimski čas so v sedmi skupini vrtca Sonček Sv. Jurij ob Ščavnici izkoristili za posebno temo. Medse so namreč povabili starše, ki opravljajo zanimive poklice. Ker so to predšolski otroci, so se do tedaj velikokrat med seboj spraševali, kaj bo kdo, ko bo velik. Tako se je vzgojiteljicama porodila zamisel, da bi se pogovarjali o poklicih.

Vključili sta nekatere starše iz različnih poklicnih področij. Ker vsi svojega poklica niso mogli predstaviti v igralnici, so k nekaterim odšli kar na obisk. Obiskali so kmetijo in spoznali poklic kmeta, v nekaj kilometrov oddaljenem Grabonošu, na kmetijski zadrugi pa so si ogledali delo prodajalca. V igralnici so jih obiskali starši, ki opravljajo poklic: frizerke, šivilje, vojaka, fizioterapevtke, policista in medicinske sestre.

Otroci so bili na koncu polni vtisov, sami pa so povedali, kaj bi v resnici radi postali ko odrastejo. Otroci so bili nad predstavitvami staršev navdušeni in hkrati ponosni, starši pa so doživeli kanček otroške radovednosti in živ-žava.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Najmlajši