Pripovedovalsko popoldne v DOSOR-ju

Valentinova ustvarjalna delavnica – Srčki kot darilo

Filip Matko, sreda, 11. februar 2015 ob 16:31
Valentinova ustvarjalna delavnica

Valentinova ustvarjalna delavnica

V predprostoru knjižnice DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, je potekalo v torek, 10. februarja, od 16. ure dalje, pripovedovalsko popoldne, ki se je nadaljevalo z Valentinovo ustvarjalno delavnico.

Za uvod je knjižničarka Jasna Branka Staman iz ljutomerske knjižnice dvajseterici stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja povedala dve zgodbici oziroma pravljici. Prva je bila s Kitajske (o velikokrat opisanih večnih ljubeznih princev in princesk), a druga je govorila o neumni ženi (spominjala je na »neslane« prigode Poldrugega Martina). Poslušalke in poslušalci so pozorno prisluhnili obema ter pripovedovalko nagradili z dolgim aplavzom.

Zgodbicam je sledila Valentinova ustvarjalna delavnica. Andreja Borin iz mariborske Umetnostne galerije je vsem navzočim pokazala vzorec srčka iz blaga, ki se ga sešije ter napolni z različno vsebino (umetna pena, drobne krpice, riž, lavanda – sivka…), se ga okrasi in ga je moč uporabiti kot darilo ali pa kar kot okrasek v domačem prostoru. S kartonskimi šablonami so si udeleženke in udeleženci delavnice, med katerimi so bili tudi zunanji obiskovalci DOSOR-ja, zarisali srčke na različne tekstilne podlage, jih izrezali ter sešili. Po poldrugi uri druženja in ustvarjanja so si udeleženke in udeleženci Valentinove ustvarjalne delavnice izdelane srčke z velikim veseljem odnesli s seboj.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje