Kaj je vzrok problemom medgeneracijske komunikacije?

Konflikti med generacijami ne obstajajo – Še več srečanj

Filip Matko, petek, 13. februar 2015 ob 08:54
Rajko Škarič in Jasmina Štandeker iz DOSOR-ja

Rajko Škarič in Jasmina Štandeker iz DOSOR-ja

Izražanje in dojemanje potreb vsakega posameznika je vzrok številnim problemom medgeneracijske komunikacije, sploh, če je vsak izmed nas z mislimi odsoten (Ni pri sebi !) ter istočasno s tem razpršena tudi naša energija. O tem je tekel razgovor z Rajkom Škaričem, enkratnim poznavalcem odnosov med ljudmi, ki že vrsto let sodeluje pri reviji »Skupaj za zdravje človeka in narave«, je pa tudi odličen predavatelj. Bilo je to srečanje v sredo, 11. februarja zvečer, v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci.

Zatorej lahko trdimo, da so posledice odsotnosti: stanje brez energije, ni komunikacije, ni kreativnosti, ni veselja do življenja, je torej beg od realnosti. Takšnemu begu oziroma odsotnosti energije pa običajno sledi bolezensko stanje. To se nam torej naj ne bi dogajalo in po mnenju Rajka Škariča bi bilo dobro, da se večkrat vprašamo: Ali smo pri sebi ? Seveda je treba to nenehno ponavljati in tokratnemu predavanju bodo v prihodnje v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, sledila še nadaljnja srečanja s priznanim poznavalcem odnosov med ljudmi.

Iz naslova predavanja je štrlelo: »Ali so medgeneracijski prepadi res normalni in nekaj naravnega ?« in to je bilo pomembno vprašanje udeleženk in udeležencev srečanja. Spoznali pa so, da so medsebojni odnosi med ljudmi lahko vsekakor boljši, na višjem nivoju ter pristni, če je prisotna komunikacija med generacijami.


Več v Kultura in izobraževanje