Četrti rojstni dan mariborskega Doma pod gorco

Bogat kulturni program - Stena prijaznih, prijetnih in srčnih ljudi

Filip Matko, nedelja, 15. februar 2015 ob 16:14
Štiri leta Doma pod gorco

Štiri leta Doma pod gorco

V petek, 13. februarja, so v mariborskem Domu pod gorco slavili četrti rojstni dan tega doma za starejše občane. S pričetkom ob 10. uri dopoldne so pripravili in izvedli bogato kulturno prireditev, ki so se je poleg stanovalk in stanovalcev ter njihovih svojcev udeležili številni gostje, med njimi župan Mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec, podžupanja Jelka Černivec ter kot posebni gost pevec Lado Leskovar.

Za uvod so zapele pevke in pevci domske pevske skupine Gorca pesem »Regiment po cesti gre...« in direktorju Gregorju Žigonu sta pevki izročili cvetlice. Sledil je bogat kulturni program, ki so ga prispevali najmlajši iz Vrtca Studenci, šolarke in šolarji Osnovne šole Janko Padežnik, pevec Lado Leskovar, skupina Kluba kulture, umetnosti in športa KUŠ-NI-ME s plesom Breake Dance, Lukasovi frajtonarji ter skupina zaposlenih v domu pod naslovom Briljantina. Vmes so vsi udeleženci slovesnosti lahko prisluhnili nagovorom direktorja Doma pod gorco, Gregorju Žigonu, kot tudi županu dr. Andreju Fištravcu. Ob igranju Lukasovih frajtonarjev sta stanovalki Mara Konjedić in Marija Breznik zaprosili za ples direktorja doma in mariborskega župana, ki sta vabilo sprejela ter zaplesala. Program je prisrčno povezovala fizioterapevtka Mojca Lipnik.

Sledila je torta s štirimi svečkami iz domske kuhinje in vsi nastopajoči so skupaj zapeli »Vse najboljše za te...«. Torto sta skupaj razrezala direktor Doma pod gorco Gregor Žigon in stanovalec Jožef Lekšan, ki je prav ta dan praznoval svoj 80. rojstni dan.

Dogajanje v večnamenskem prostoru doma v pritličju se je za tem preselilo v prvo nadstropje. Tam je pevec Lado Leskovar prerezal trak oziroma slovensko trobojnico pred »Steno prijaznih, prijetnih in srčnih ljudi« ter kot njen prvi ambasador na steno izobesil svojo fotografijo s podpisom ter odtisom svoje dlani. Zapel je veliko zimzelenih melodij, ki se jih stanovalke in stanovalci doma še kako dobro spominjajo iz svojih mladih let (»Malokdaj se srečava« s Slovenske popevke leta 1963 na Bledu ali »Vse rože sveta« za Pesem Evrovizije leta 1967 na Dunaju).

Sledila je bogata pogostitev, vsak je prejel tudi rezino slovesne torte. Ob tem ni manjkalo številnih pogovorov in sklepanja znanstev. Številni pa so ob tem z veseljem vzeli v roke tudi novo številko glasila Doma pod gorco z naslovom »Naši spomini 2014«.


Več v Kultura in izobraževanje