Radenci: Februarska vaška tržnica

Stojnice domače obrti – Lokalne kulinarične posebnosti

Filip Matko, ponedeljek, 16. februar 2015 ob 08:22
Februarska vaška tržnica v Radencih

Februarska vaška tržnica v Radencih

V soboto, 14. februarja, na Valentinovo, je Zavod za turizem in šport Radenci pripravil tradicionalno vaško tržnico na večnamenskem prostoru pred pošto in banko v Radencih. Spet bile razpostavljene stojnice domače obrti, ponudniki pa so vabili k nakupu ekološko pridelanih dobrot ter izdelkom izpod pridnih rok.

Bila je tradicionalna stojnica z zelenjavo (Ekološka kmetija Berden), stojnica društva upokojencev z ročnimi izdelki (ročne spretnosti Radmile Radojević), stojnica Zavoda za turizem in šport Radenci z domačim medom, stojnica z medičarskimi izdelki (Medičarstvo Celec), stojnica domačih dobrot (Helena Šic), stojnica z igračami od nekdaj (Vuge Branke Janežič), suhorobarski izdelki (Stanislav Cer) in stojnica z različnimi okrasnimi izdelki (Sonja Francelj).

Po napovedi organizatorjev bo tovrstna vaška tržnica pripravljena vsako drugo soboto v mesecu, v primeru slabega vremena pa naslednjo soboto. Tokrat vreme ni nagajalo, bilo je precej hladno v oblačnem vremenu, a se je dalo ogreti s toplimi napitki.


Več v Družabno