Otroci so s pomočjo policije spoznavali in odkrivali ponarejeni denar

Storilca, ki je to naredil še vedno iščejo in odkrivajo

Jože Žerdin, četrtek, 19. februar 2015 ob 09:16
Delavnica spoznavanja in odkrivanja ponarejenega denarja

Delavnica spoznavanja in odkrivanja ponarejenega denarja

Letošnja rdeča nit in tema na Policijski akademiji detektiva Frančeka v Termah Banovci, je ponarejeni denar. Dejstvo je, da se otroci velikokrat srečajo s ponarejenim denarjem in so velikokrat tudi v nevernosti, kaj bi se  jim lahko zgodilo, ko dobijo v roke ponarejeni denar kot plačilno sredstvo.

Tako so Terme Banovci skupaj s detektivom Frančekom in policijsko postajo Ljutomer v Termah Banovci za otoke, ki preživljajo skupaj s svojimi starši zimske počitnice, pripravili posebno zanimive in poučne delavnice, kjer so skupaj odkrivali in spoznali tehniko pravega in ponarejenega denarja. Otrokom je bilo povedano, da se s ponarejenim denarjem ne da plačevati, ampak je to kaznivo dejanje, da se v tako »igro« s ponarejanjem denarja naj ne spuščajo. Tako so otroci s pomočjo policije na delavnicah in v razgovoru ter igrah poskušali najti storilca, ki je ponaredil denar in ga tudi dal v obtok. Otroci so bili poučeni, kako zgleda ponarejeni denar, kako se temu dejanju izogniti in kaj storiti če do ponarejenega denarja pride, da ga otroci ne smejo dati v obtok, ampak morajo sami ali s pomočjo staršev to kaznivo dejanje takoj prijaviti policiji.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje