Svojemu namenu uradno predali nove prostore ZD Ljutomer

4. dan odprtih vrat Zdravstvenega doma Ljutomer

Prlekija-on.net, sobota, 21. februar 2015 ob 18:185
Zdravstveni dom Ljutomer

Zdravstveni dom Ljutomer

V soboto, 21. februarja, je kolektiv Zdravstvenega doma Ljutomer pripravil 4. dan odprtih vrat ZD Ljutomer, katerega vodilna misel je bila "Delujmo preventivno". Ob tej priložnosti so svojemu namenu tudi uradno predali nove splošne ambulante in predavalnico.

Pripravili so tudi različne brezplačne preventivne dejavnosti, obiskovalci so lahko spoznali projekt »Vsaka sekunda šteje«, si ogledali prikaz oživljanja z uporabo AED, promovirali so preventivne programe, obiskovalci pa so lahko koristili tudi brezplačne meritve, kot so meritve gleženjskega indeksa, krvnega sladkorja, holesterola, trigliceridov, krvnega tlaka, vida, ... Predstavile so se tudi različna društva, turistične kmetije in drugi lokalni ponudniki.

Pred uradno predajo novih prostorov, je vse zbrane nagovoril direktor ZD Ljutomer, mag. Tomislav Nemec, ki se je ob tem zahvalil predvsem svetu zavoda, občinam ustanoviteljicam in njihovim županom, svetnikom in vsem zaposlenim ZD Ljutomer. Strošek nadzidka je skupaj z vso opremo znašal dobrih 634 tisoč evrov, od česar je 75 odstotkov prispeval ZD Ljutomer, ostalo pa občine ustanoviteljice, v imenu katerih je spregovoril župan Občine Križevci, mag. Branko Belec. Govor obeh si lahko ogledate v spodnjem videu.

Ministrica za zdravje, Milojka Kolar Celarc, je med drugim pisno sporočila, da z zadovoljstvom ugotavlja, da ZD Ljutomer poleg uspešnega poslovanja, dobro izvaja in marsikje celo presega program predvidenih storitev. "V sodelovanju z Ministrstvom za zdravje, vam je uspelo uvesti nove dejavnosti, kot sta fizioterapija in kardiologija. V ZD Ljutomer ste uspešni tudi pri razvoju preventive, vaše ekipe NMP se na tekmovanjih uvrščajo med najboljše, vaš projekt mreže javno dostopnih AED pa je med najuspešnejšimi v državi," je med drugim sporočila ter v zaključku zapisala: "Vsem zaposlenim in vodstvu ZD Ljutomer iskreno čestitam za dobro poslovanje, za razvojno naravnanost in usmerjenost k pacientu. Želim vam, da boste nadaljevali v začrtani smeri, da vas bodo ustanovitelji še naprej podpirali, z veseljem pa vam bomo stali ob strani tudi na ministrstvu."

Nato so tudi uradno predali nove prostore svojemu namenu, ki so si jih lahko vsi ogledali. Med drugim so bili prisotni še župan Občine Veržej, Slavko Petovar, župan Občine Razkrižje, Stanko Ivanušič, podžupan Občine Ljutomer, Boro Zemljak, poslanec DZ RS, mag. Aleksander Kavčič, nekateri svetniki in svetnice občin ustanoviteljic, direktorji javnih zavodov in ostali.

V kulturnem programu je nastopila Tamburaška skupina Bisernica.

469 m2 novih površin
Z nadzidkom Zdravstvenega doma, ki se je uredil konec prejšnjega leta, so pridobili 469 m2 površin, od tega 60 v pritličju in 409 v nadstropju. Pridobili so tri ambulante, referenčno ambulanto, čakalnico, predavalnico, sejno sobo, pisarne, sanitarije, sanitarije za invalide, dvigalo, sprejemnico, nov vhod ter 14 parkirišč, s čimer so izboljšali pogoje za delo referenčne ambulante, izobraževanje in izvajanje delavnic za zdravstveno vzgojo ter omilili prostorske težave, s katerimi so se v ljutomerskem Zdravstvenem domu ubadali že nekaj let.

Pridobili so tudi novo multimedijsko predavalnico, ki sprejme okoli 70 obiskovalcev in je namenjena predvsem občanom za katere bodo sedaj veliko lažje pripravili razne delavnice in predavanja. Prvo predavanje je bilo že na dan uradne otvoritve, ko je na brezplačni delavnici z naslovom »Novosti pri zdravljenju z zdravilnimi rastlinami« predaval zeliščar Jože Majes.


Več v Gospodarstvo