Tina Maze odstopila na obeh tekmah letošnje Zlate lisice

Na veleslalomu je zmagala Anna Fenninger iz Avstrije, na slalomu pa Mikaela Shiffrin iz Združenih držav Amerike, ki je postala tudi Zlata lisička

Bojan Sobočan, nedelja, 22. februar 2015 ob 19:57
51. Zlata lisica

51. Zlata lisica

Očitno je bila želja prevelika in pritisk premočan, da bi lahko Tina Maze svoje navijače in podpornike razveselila še s stopničkami na 51. Zlati lisici. Na Mariborskem Pohorju se je ta konec tedna zbralo več deset tisoč navijačev in ljubiteljev smučanja, ki so prišli spremljat in navijat za našo šampionko Tino.

Na sobotnem veleslalomu je Tina žal odstopila le dve vratci pred ciljem. Zmagovalka veleslaloma je bila Anna Fenninger iz Avstrije, drugo uvrščena pa Viktoria Rebensburg iz Nemčije. Na tretje mesto se je uvrstila Tina Weirather iz Liechtensteina.

Mazejeva je imela v nedeljo še eno priložnost, da bi se lahko dokazala svojim navijačem v slalomski vožnji. Po prvi vožnji se je uvrstila na odlično šesto mesto in si s tem zagotovila dobre možnosti za naskok na stopničke v drugem teku. Žal, kot je tudi sama poudarila je človek, ki dela napake in tako je tudi v drugem teku slaloma odstopila. Nedeljsko tekmo si je ogledal tudi predsednik republike Borut Pahor.

Na slalomu si je zmago priborila Mikaela Shiffrin iz Združenih držav Amerike, ki je postala tudi Zlata lisička, drugo mesto je pripadlo Veroniki Velez Zuzulovi iz Slovaške, tretje mesto pa je dosegla Sarka Strachova iz Češke.

Zraven tega, da je Mazejeva odstopila v obeh tekmah, je izgubila tudi veliko točk prednosti v boju za veliki kristalni globus. Zaradi tega bo potrebno zdržati pritisk, ohraniti mirne noge ter se kljub porazom boriti naprej.

Spodaj pa si lahko ogledate nekaj utrinkov iz dogajanja pred Snežnim stadionom.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno