Obetavna generacija igralcev malega nogometa v Ljutomeru

Ekipa U15 KMN Meteorplast zaseda dva kroga pred koncem rednega dela prvo mesto, z razliko v zadetkih kar 213:33 in so tri točke pred neposrednim konkurentom KMN Slovenske Gorice

Prlekija-on.net, petek, 27. februar 2015 ob 09:123
Verjetno ni Prleka, ki ne bi kdaj slišal za ime Meteorplast, v nogometnih krogih pa je to ime poznano širom Slovenije. Ekipa KMN Meteorplast obstaja že okoli 30 let, ko so se okrog leta 1986, nadebudni nogometaši zbrali na igrišču "za Partizanom", skozi vsa obdobja pa se je menjalo veliko igralcev, ki so nosili ta dres.

Ekipa U15 na vrhu državne lestvice
Ime KMN Meteorplast pa trenutno uspešno zastopajo mlajši dečki v kategorijah U13 in U15, v prvi državni futsal ligi. Liga U13 šteje 15, liga U15 pa 12 moštev in so deljena na vzhodni in zahodni del. Ekipa U15 KMN Meteorplast zaseda dva kroga pred koncem rednega dela prvo mesto, z razliko v zadetkih kar 213:33 in so tri točke pred neposrednim konkurentom KMN Slovenske Gorice. Za "meteori" so še ekipe, kot so KMN Litija in KMN Sevnica, ki imajo zavidanja vredno malonogometno tradicijo in kjer načrtno gojijo le tovrstno igranje nogometa v dvorani.

Ljutomersko U15 ekipo sestavljajo večinoma igralci iz domačih krajev letnikov rojstva od 2000 do 2002 (Amadej Štaman, Jakob Žuman, Luka Caf, Jeremy Bukovec, Tilen Šafarič, Patrik Žnidarič, Domen Žižek) nekaj jih prihaja iz sosednjega kluba KMN Tomaž s katerimi lepo sodelujejo pri izmenjavi igralcev (Aljaž Miklašič, Teo Voršič, Matic Magdič), nekaj pa je tudi igralcev iz levega brega reke Mure (Klemen Ružič, Aljaž Casar, Jure Vučko).

Že kot U13 do finala
Ekipo vodita Tadej Vogrinec z licenco trener Futsal C ter pomočnik Robert Žuman, glavni "šef" ekipe pa je neumorni nogometni zanesenjak Saša Makoter, brez katerega kluba v takih razsežnostih ne bi bilo, saj opravi ogromno dela pri organizaciji tekem, pri čemer pa, predvsem pri domačih tekmah, pomagajo tudi starši nogometašev. Liga je organizirana na zelo visoki ravni, kot se to tudi za državne lige spodobi.

V pretekli sezoni so prav tako uspešno nastopali v omenjeni ligi in sicer je ekipa U15 izpadla komaj v četrtfinalu proti ekipi KMN Extrem, medtem ko je ekipa U13 (danes ekipa U15) imela čast v ljutomerski dvorani ŠIC poslušati državno himno pred velikim finalom proti ekipi KMN Slovenske Gorice, proti kateri so na žalost klonili z rezultatom 4:5.

Ekipa U15 se trenutno pripravlja na tekmo z ekipo KMN Litija, ki bo trd oreh v gosteh. Za nedeljsko tekmo vlada veliko zanimanje, nogometaše bodo z avtobusom spremljali tudi navijači, saj je organiziran avtobusni prevoz, kjer se zbirajo prijave. Če je še kaj prostih mest, lahko preverite pri Klavdiji Štaman (031 761 422), kjer dobite tudi vse ostale informacije. Odhod izpred dvorane ŠIC Ljutomer bo okoli 8. ure, sama tekma pa se v Litiji prične ob 12:30. Naslednjo nedeljo, 8. marca, pa nato sledi še domača tekma zadnjega kroga proti neposrednemu konkurentu za prvo mesto, KMN Slovenske Gorice.

Tudi letos upajo na finale
Po zadnjem krogu rednega dela se potem po štiri najboljše ekipe vzhodnega ter zahodnega dela uvrstijo v četrtfinale, kjer se igra po sistemu dveh tekem, doma in v gosteh. Kot nam je ob tem povedal Robert Žuman, upajo, da bo letos ekipa Meteorplasta uspela priti "do konca", kar bi pomenilo preskočiti prvi dve oviri v četrtfinalu ter polfinalu, v finalu pa je vse mogoče...

Ob tem je Žuman še dejal, "da verjetno širši ljutomerski publiki sploh ni znano, kakšne malonogometne talente je dal parket na OŠ Ivan Cankar Ljutomer, kar dokazujejo z več kot uspešnim udejstvovanjem v prvi državni ligi. Fantje se že počasi zavedajo, da vsakdo ne more igrati na tako visoki ravni, zato so še kako željni dokazovanja. Naj bo to tudi hkrati vabilo na tekme, kajti še vedno velja pravilo, da se nogomet igra zaradi navijačev!"


Več v Šport